Regeringen har nyligen låtit meddela att man kommer subventionera köp av elcyklar med 25%. Är det bra eller dåligt? Och hur kommer elcykelmarknaden utvecklas, nu när staten blandar sig i?

Kommer 25% avdraget förstöra elcykelmarknaden i Sverige?

Alla minns vi ju rot, rut och restaurangmomsavdragen och hur priserna sköt i höjden efter ett tag. Man behöver ju inte vara speciellt konspiratorisk för att ana att 25% avdraget på köp av nya elcyklar också kommer att sluta i högre priser. Att gå in och subventionera elcyklar är ett mycket ogenomtänkt beslut, då marknaden för elcyklar är på uppgång och så pass livskraftig så den klarar sig själv utan statlig hjälp.

Kurvan över försäljningar av elcyklar har gått stadigt uppåt – utan någon inblandning av externa krafter. Och man kan undra över miljövinster med detta då dom flesta människor inte cyklar mellan oktober och april. Det känns mer som ett jippo för politiker med hybris och ett slöseri med skattebetalarnas pengar. Självklart kan man spara en slant om man köper en elcykel nu, men den som köper en ny elcykel hade säkert köp den utan subventioner ändå.

Köpa elcykel i Sverige eller utomlands?

Trots 25% subvention så lönar det sig att bygga en egen elcykel – om man inte satsar på en Biltema elcykel eller liknande. Dyrare modeller kommer bli billigare och därför kommer det löna sig att köpa en sådan i Sverige. Risken finns att priserna smyghöjs och försvinner subventionerna kan luften gå ur elcykelmarknaden. Man kan hoppas att det inte blir så och att försäljningen fortsätter att öka ett tag till.

Det kan vara smart att följa prisutvecklingen på äldre modeller av t ex. elcyklar med Bosch eller Shimano Steps system – för dom nya modellerna kan få ett kännbart prispåslag nu när man kan mjölka staten på extrapengar. Oavsett subventioner eller ej så ser det väldigt ljust ut för elcykelmarknaden både i Sverige och Europa framöver.