Continental 48V elcykelsystem

I takt med att elcyklar blir allt mer populära höjs också kraven på motorer och drivteknik. Continental kan nu presentera två nya 48V-drivsystem – tysta och kraftfulla – för att möta marknaden.

Den välkända tillverkaren Continental har länge producerat cyklar och deras nya elcykelsystem kan matcha samtliga premium e-cyklar när det gäller kvalitet och prestanda. Företaget har utvecklat två innovativa elcykel-mittmotorer baserade på ett 48 volt-system. Det nya drivsystemet ”48V Prime” är synnerligen tyst och kraftfullt. Och om batteriet skulle laddas ur under färd kan du köra det precis som en ”normal” cykel – utan motstånd från motorn.

Continental 48V Revolution

Precis som namnet 48V Revolution skvallrar om är detta en omvälvande innovation. Detta är världens första steglösa och helautomatiska elcykel-drivenheten och hemligheten är 2-1-integrationen av 48V mittmotor och ett planetariskt växelsystem. Detta garanterar en sömlös 2-i-1-fusion och helautomatisk kraftöverföring. Transmissionsförhållandena kan justeras både medan du kör och när du är stillastående. Nu kan du behärska alla stop-and-go-situationer säkrare och mer bekvämt än någonsin tidigare.

Att köra en elcykel ska vara roligt och enkelt. Med växellådsintegration i mittmotorn får du en cykel med lägre och mer central tyngdpunkt. Detta gör det även ännu enklare att köra och underhålla din elcykel. Den steglösa automatväxlingen är i sig inte någon ny uppfinning och skifttekniken är redan känd som NuVinci Harmony navväxel. Den nya 2-i-1-lösningen är ett resultat av ett samarbete med Continental.

Växlar du fortfarande manuellt? Med automatväxeln behöver du inte bry dig om det längre. Med automatiska växlar och elcykelns assistsystem kan du se fram emot den enklaste och bekvämaste cykelturen någonsin!

Tekniska specifikationer

 • Revolutionerande drivsystem: kombination av motor och växellåda i en drivenhet
 • Automatiska och manuella växellägen
 • Effekt: 250W
 • Max vridmoment: 70Nm
 • Vikt: 6,4 kg
 • Vevgränssnitt: JIS
 • Justerbar kadenz: 40–120

Continental 48V

Continental 48V Prime

48V Prime är en klassisk mittmotor och det perfekta valet i kombination med konventionella växlar. Denna motor är ett kraftfullt drivalternativ för många eBike-modeller och koncept och har 250W och 70Nm utgång. 48V Prime ger dig möjlighet att plocka ihop de komponenter du tycker är det bästa valet för just din elcykel – till exempel Gats bälte eller högkvalitativa kedjedrev och kontrollenheten New Ergon.

Genom att välja komponenter efter din smak kan skryta med en teknikpionjär-elcykel! 48V-tekniken är resultatet av Continentals bilkunnande i kombination med nytt tänkande. Elcyklar är en trend och försäljningen spås öka kraftigt under kommande år. I Europa har populariteten ökat stadigt, men det verkar som att den amerikanska marknaden är något mer segstartad.

Tekniska specifikationer

 • Max. vridmoment: 70Nm
 • Effekt: 250W
 • Vikt: 3,9 kg
 • Säkerhetsklass: IP 65 (dammbeständig, slangvattenskyddad)
 • Vevgränssnitt: ISIS
 • Motståndsfri ridning även utan motorhjälp

Vad är Continental elcykelsystem?

Förutom försäljning av elcykelkomponenter bygger Continental även upp ett globalt nätverk för service och support samt efterförsäljning. Detta för att garantera att kunder, återförsäljare och cykeltekniker får det stöd de behöver. Continental samarbetar med OEM-partners som Cycle Union och TechniBike. Säkerheten är alltid högt prioriterad och du bör därför alltid följa Continental´s rekommendationer när du väljer komponenter eller monterar din cykel.

Varför välja mittmotor?

En mittmotor är effektiv och stark gör sitt jobb – ingen tvekan om det. Men det finns flera andra fördelar med denna motor. Om du får punktering eller måste byta däck för säsongen är det enkelt att komma åt då du inte har någon motor i vägen. Båda hjulen är fria och enkla att ta av om du behöver. Elcykelns hastighetsgräns är satt av en anledning – cykeln är inte byggd för högre hastighet och lagen i många länder begränsar hastigheten till en viss typ (klass) av elcykel.