Elcykla är framtiden

Elcykling är framtiden!

Elcykling är det smarta valet för pendlare och personer som vill ta sig fram lätt och smidigt i stadsmiljö, utan att behöva betala dyra parkeringsavgifter eller byta kläder efter en tuff cykeltur i motvind. En elcykel kräver minimalt med underhåll och kostar bara en bråkdel av vad en bil kostar i bränsle, service, skatt och försäkringar. Har du mindre än en mil till jobbet finns det egentligen ingen anledning att slösa tusenlappar varje månad på en bil, när du kan hoppa upp på din elcykel och ta dig fram och tillbaka från jobbet av en kostnad på några ören milen.

Köpa elcykel eller bygga en elcykel med ett kit?

Att bygga sin egen elcykel kräver ingen ingenjörsutbildning utan är något som nästan alla klarar av. Det finns många olika typer av elcykel kit att välja bland, och ofta så är det billigare att konvertera en befintlig cykel till en elcykel, än att köpa en färdig elcykel. Vill man vara på den säkra sidan och bekvämt slippa tänka på elcykelbyggen så skall man satsa på att köpa en färdig elcykel från en riktig tillverkare. Det finns ett brett utbud av elcyklar och nästan alla cykelhandlare och cykelaffärer i Sverige har elcyklar i sitt sortiment.

Vill du ha en dubbelläges elcykel som du kan cykla lagligt med på allmänna vägar men som kan ge dig extra kraft om du vill cykla off road, så finns det mängder av elcykel kit på marknaden som har denna funktion. Bafang och Goldenmotors tillverkar elcykel kit av bra kvalitet som passar dom flestas plånbok. Utvecklingen av nya elcyklelmotorer och batterier går snabbt framåt så framtiden ser ljus ut för elcyklarna.