Bafang har flera nya och uppdaterade elcykel kit inför våren 2018.  H800 är en spännande elcykelmotor gjord för den stilmedvetne elcyklisten som gillar snygga och rena designer och som vill ha lite extra kräm i motvind och uppförsbackar.

Bafang H800 bakhjulsmotor

H800 är en bakhjulsmotor med utanpåliggande växlar och kommer i två utförande, en 350w och en 500w version. Med ett vridmoment på 55 nanometer så är H800 perfekt för el-mountainbikes eller snabba pendlar elcyklar. Motorn är bara 18 cm i diameter så den döljs snyggt bakom växelkuggarna och bromsskivan, och med ett slimmat batteri så blir det svårt att skilja elcykeln från en vanlig cykel.

Tack vare ett special designat ”gear-reduction system” utvecklat av Bafangs ingenjörer så är H800 en väldigt tyst elcykelmotor. H800 lanseras under första eller andra kvartalet 2018 och kommer troligtvis inte säljas som ett elcykel kit utan kommer kunna köpas av rena elcykeltillverkare, iallafall till en början.

Bafang SmartPlug™

SmartPlug är en vattentät snabbkoppling för kabeln till motorn, vilket gör det lättare att koppla ifrån hjulet om det blir punktering, dags för underhåll eller byta däck.  På andra typer av elcykelmotorer så sitter kabeln fast i motorn och man måste krångla lite när man skall lossa bakhjulet. H800-motorn fungerar både med speed eller vridmomentssensor i vevlagret och man kan välja bland ett flertal displayer.

Elcykeltillverkare kan välja att använda Bafangs integrerade elcykelbatterier från F-serien eller använda ett annat batteri efter eget önskemål. Det innebär att man kan välja komponenter efter plånbok eller efter sina egna önskemål, så H800 är en elcykelmotor för både pendling och off-road.

GrooveDO ™ Räfflat växelöra

Ett viktigt tekniskt element är växelörats utformning för att motstå höga vridmoment. Bafang har utvecklat en speciell växelörsdesign som ger ett extremt robust vridmomentstöd, sömlöst integrerat med thru-axle systemet. Elcykeltillverkare kan designa egna växelöron med hjälp av denna standard för att matcha sina egna cykelramar.

Det är lite tidigt att börja leta efter elcyklar med H800-motorn och det är oklart om någon svensk återförsäljare kommer ta in några elcyklar med detta system inom en snar framtid. Är man sugen på en elcykel med lite speciella funktioner och komponenter så får man leta på europeiska marknaden eller importera från Kina. H800 är en elcykelmotor med stor potential.