Batavus elcykel

Cykelsäsongen närmar sig och här kollar vi in årets modeller från Batavus. Denna tillverkare har varit nyskapande sen 1904 och Batavus Elcykel 2020 bjuder på många nyheter!

Batavus tillhör de mest etablerade cykeltillverkarna och har haft stort inflytande sedan den första cykeln lämnade fabriken för mer än hundra år sedan. Trots den anrika produktionen utvecklas märket ständigt och cyklarna har förändrats och förfinats för att kunna möta dagens behov.

När de första elcyklarna presenterades för marknaden gjorde de omedelbar succé. De kombinerar nämligen klassisk elegans och funktionalitet med modern eldrift. En cykel måste vara pålitlig och driftsäker, men även komfortabel. Här tittar vi närmre på de modeller som finns tillgängliga 2020:

Batavus Elcykel Torino E-Go+

Detta är en uppdaterad version av förra årets storsäljare. Precis som föregångaren har Batavus Torino E-Go stadig ram med lågt insteg, fotbroms och påkostade detaljer som stadig cykelkorg, styrlås och justerbart styre. När cykeln kommer från fabrik är den också utrustad med ramlås och belysning. Växlar och bromsar levereras från Shimano, vilket säkerställer hög kvalitet.

Batteriet på 400W sitter fast baktill under pakethållaren, vilket gör det enkelt att ta loss när du vill parkera eller ladda batteriet. Total laddningstid är upp till 6 timmar och när batteriet är fulladdat har du en räckvidd på upp till 70 km. Motorsystemet på Batavus Torino E-Go har fem olika assistansnivåer vilket är mycket bekvämt. Du kan nämligen välja hur mycket du vill anstränga dig när du cyklar.

Batavus Elcykel Torino E-Go+

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp          Framhjulsmotor

Elcykelmotor    Ananda

Batteri               EGO SMART 400 WH

Räckvidd           4-7 mil

Bromstyp         Fälgbroms, Fotbroms

Broms              Fälgbroms, Fotbroms

Display             EGO SMART

Dämpning        Odämpad

Växlar               Shimano Nexus 7

Vikt                    22 kg

 >> Läs mer om Batavus Torino E-Go här!<<

 

Batavus Elcykel Zonar E-Go

Batavus Zonar E-Go är en sportig och dynamisk elcykel, som är ett bra alternativ till mountainbike då du även kan använda den till konditionsträning. Med snygg matt lack ger den ett sobert intryck och tack vare en centermotor med stark framdrift ger den en snabb acceleration. Motorns placering gör cykeln snabb, driftsäker och välbalanserad.

Denna cykel är utrustad med en intelligent display där du kan välja mellan tre assistansnivåer och dessutom välja program som räknar ut hur lång räckvidden blir. Displayen visar också tripmätare, odometer och genomsnittlig hastighet. Beroende på hur lång du är kan du välja vilken ramstorlek som passar dig bäst, för att få optimal komfort.

Batavus Elcykel Zonar E-Go 2020

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp           Mittmotor, Yamaha

Elcykelmotor   Yamaha PW

Batteri               400Wh

Räckvidd           4-9 mil

Laddningstid     4h

Bromstyp          Skivbroms

Broms               Shimano hydraulisk

Display             SIDE SWITCH

Dämpning        Odämpad

Växlar               Shimano Deore 10

Vikt                    23 kg

>> Läs mer om Batavus Zonar E-Go här!<<

 

Batavus Elcykel Razer E-Go

Vill du cykla långt och pendla till jobbet är nya Batavus Razer E-Go det perfekta valet. Denna cykel är utrustad med en torque-sensor som gör cykeln rolig och dynamisk att cykla på. Den effektiva motorn från Yamaha har stort vridmoment som hjälper dig på traven när du behöver. En nyhet för i år är en uppdaterad display, som är smidigare och mer lättanvänd än tidigare. Här får du alltid all information du behöver under din cykeltur.

Förutom mittmotor och mittplacerat batteri är Batavus Razer E-Go utrustad med skärmar, belysning och smidig pakethållare. Pakethållaren har ett Racktime-fäste med vilket du snabbt kan klicka fast väskor och korgar. Cykeln har 7 växlar (Schimano) och dessa är placerade inuti navet, vilket skyddar dem mot väder och vind. Det gör cykeln extra bekväm som pendlingscykel eftersom du bara måste serva den en gång om året!

Batavus Elcykel Razer E-Go 2020

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Mittmotor, Yamaha

Elcykelmotor   Yamaha PW

Batteri               400Wh

Räckvidd           4-9 mil

Laddningstid     3,5h

Bromstyp         Skivbroms

Broms               Shimano hydraulisk

Display             Yamaha

Dämpning        Odämpad

Växlar                Shimano Nexus 7

Vikt                    20,1 kg

>> Läs mer om Batavus Razer E-Go här!<<