Bosch kommer med ett nytt elcykel system och som vanligt är det förbättrat gentemot förra årets system, enligt Bosch själva. Det är dock lite för tidigt att veta alla detaljer än men det är ändå alltid lika spännande när marknadsledare presenterar nyheter.

bosch-active-line-plus-2018

Ny Modern Design!

Bosch introducerar Active Line Plus som skall vara mer utforskande och kul att cykla med, t ex. för mountainbike och off-roadcyklister. Active Line är typ lillebrodern och passar bra för vanlig pendlings och stadscykling. Enligt bilden är designen helt ok och även om det står att Bosch mittmotorer bara ger 250 watt, så kommer säkert New Active Line att skrika efter att få ge mer kraft, likt tidigare Bosch elcykelsystem modeller.

Smart Support!

Med Smart Support får man en mer naturlig och tystare upplevelse. Enligt bosch är motorn lättare och man skall även kunna cykla längre sträckor än tidigare. Blir intressant att se om 2018 års modeller är värt pengarna eller om det är dags för att göra klipp på utgående modeller?

Power Tube 500 och Bosch eBike Abs!

Power Tube 500 är ett kvalitetsbatteri som är svindyrt men innehåller kvalitetskomponenter och dom bästa battericellerna. Väljer man att investera i ett Bosch elcykelsystem så vill man nog ha top notch och inte något billigt paket från Kina, även om det kan vara prisvärt. Bosch eBike Abs är ett nytt bromssystem som kommer vara tillgängligt från hösten 2018, så det är ett tag dit. Bosch Abs skall ge mer säkerhet till elcyklister. Personligen tror jag att det är perfekt för vintercykling och sportcykling.

Billigaste Elcyklarna med Bosch mittmotor system ligger på 14 – 15000 kr, så det är inte svindyrt men inte jättebilligt heller