Bosch elcykelnyheter 2020

Det har länge ryktats om förändringar och nu kan Bosch bekräfta att en stor uppgradering är på gång inför 2020. Uppgraderade mittmotorer, ett motorsystem anpassat för lastcyklar, premium låsskydd och digitalt motorskydd är några av de nyheter som väntar.

Var och varannan elcykel är utrustad med mittmotor från Bosch och något som kännetecknar dessa är förstås prestanda, kvalitet och driftsäkerhet. Kraven höjs och utvecklingen pressas framåt och nu avslöjar Bosch flera nyheter inför 2020. De redan välkända mittmotorerna har utvecklats ytterligare och ett nytt system anpassat till lastcyklar kommer att presenteras.

Bosch performance line cx 2020

Kraftfull elmotor – Bosch Performance Line CX

När det gäller teknisk utveckling gäller det att inte stanna av utan att ständigt förbättra produkterna för att behålla ett stadigt grepp om marknaden. Detta har Bosch tagit fasta på och även om bolaget redan är känt för sina högpresterande elcykelmotorer har de nu tagit klivet till nästa nivå med nya Performance Line CX 2020.

Med den mest kraftfulla elmotorn kan elcyklister nu få hela 340 % support. Det innebär en enorm hjälp även vid terrängkörning och svåra uppförsbackar. Accelerationen blir mycket snabb och ger en dynamisk upplevelse samtidigt som du får mer kontroll över din elcykel. Njut av en snabb elcykeltur även i skogen – en elcykel ur kategorin Performance Line CX 2020 lämpar sig utmärkt för trail.

Motorn har fått nytt ytterhölje som ger en lägre vikt, samtidigt som effekten har höjts. Genom direkt kraftöverföring får du mer kraft och dynamik än förut och den nya multisensorn ger dig full kontroll. Med läget eMTB får du alltid precis den assistans du behöver – oavsett hur varierad terrängen är.

Bosch Cargo Line 2020

Cargo Line – elmotor för lastcykel

Cargo Line är en helt ny produkt och denna motor är speciellt utvecklad för att passa last-elcyklar. Efterfrågan på dessa har blivit allt större och en lastcykel är ett mycket smidigt transportmedel även i tät stadsmiljö. Nu behöver du inte vara beroende av bil för att skjutsa barn, handla mat eller hämta paket – det mesta går att lösa med en eldriven lastcykel.

Med Bosch nya motor får du bra elassistans för en lastcykel med maximal totalvikt på 250 kg. Det innebär att du till och med kan lasta flyttkartonger i flaket! Det nya motorsystemet Bosch Cargo Line används bland annat av elcykeltillverkaren Riese&Müller.

Nya elcyklar 2020 – eMTB med bra prestanda

Elcykeltillverkarna är inte sena att haka på samarbete och tyska Focus är bland de första att använda de nya motorerna från Bosch. Resultatet är fyra nya modeller av Focus eMTB 2020:

Focus Jam² 2020 – heldämpad stigcykel med 150 mm slaglängd. 625 Wh batteri

Focus Thron² 2020 – heldämpad stigcykel med 130 mm slaglängd. 500 eller 625 Wh batteri

Focus Jarifa² 2020 – HT för grus/stig med 100 mm gaffel. 500, 625 eller 1125 Wh batteri

Focus Aventura² 2020 – HT för Touring/adventure med 100 mm gaffel, utrustad med skärmar och pakethållare. 500, 625 eller 1125 Wh batteri

Bosch batteri 2020

Powertube batterier nu ännu bättre

Bosch batterier Powertube är mycket omtyckta och nu har de blivit ännu bättre. Batterierna har fått ökad kapacitet och var tidigare på 500 Kw. De nya batterierna finns på upp till 625 Kw men det finns även en variant på 400 Kw – allt för att öka valfriheten för kunden.

När man väljer batteri är det alltid klokt att välja ett batteri som har större kapacitet än man tror sig behöva. Batteriers effekt avtar nämligen med tiden och kapaciteten påverkas även mycket av utetemperatur och solvärme. Därför bör man inte stirra sig blind på den teoretiska effekten utan välja batteri efter användning och klimat.

Bosch elcykel smart phone hub

SmartphoneHub från Bosch eBike Systems

Genom att koppla upp din smartphone mot elcykeln kan du få det bästa av två världar. Bosch nya SmartphoneHub kopplar ihop cyklisten med onlinevärlden. Med din smartphone och appen COBI.Bike får du tillgång till en mängd användbara funktiner som navigering, fitnesskontroll, musikkontroll, samtal till anslutningen till andra tjänster och appar – som Strava.

Tack vare Bosch intelligenta handtag får du även full support via styret. Du kan styra displayen och färddatorn medan du cyklar och genom att ansluta din smartphone till cykeln via SmartphoenHub kan mobilen användas som display och då kan du få så stor skärm du önskar – dessutom med touchfunktion.

Premium Lock Function – komplement till cykellås

Elcyklar är stöldbegärliga och detta till cykelägares stora förtret. Det är viktigt att försöka skydda elcykeln så gott det går och ett mekaniskt lås är förstås oumbärligt. Med Premium Lock Function får du även ett digitalt skydd. Genom att ta loss displayen Kiox låses elcykelns datorsystem automatiskt och det innebär att elcykelns motorsupport låses så att obehöriga inte kan använda elcykeln.

När du sätter tillbaka Kiox-displayen låses elcykeln upp så att du kan använda den igen. Detta kan jämföras med ett centrallås för en bil och du kan styra signaler och funktioner genom en app.