Crescent elcykel

Crescent har varit med och utvecklat den nya generationens elcyklar och här spanar vi in vilka modeller som gäller för årets säsong.

Elcykeln har fått sitt stora genombrott och är ett bra alternativ till kollektivtrafik. Crescents elcyklar är i framkant av utvecklingen – både designmässigt och tekniskt. Med en effektiv elmotor och maxfart på 25 km/h kan du ta dig långt på en laddning.

Med hjälp av assistans från elmotorn är det inte längre ansträngande att cykla långa sträckor eller i uppförsbackar. Crescent erbjuder ett svettfritt cykelnöje och kvaliteten garanterar dig en cykel att ha glädje av i många år. Här är de mest intressanta modellerna för elcykelsäsongen 2019:

Crescent Elcykel Elina

Denna cykel är mycket populär då det är en klassisk modell med lågt insteg – vilket gör att den passar såväl småbarnsföräldrar som äldre. Crescent Elina är utrustad med Crescents egna E-going-system, vilket ger väl avvägd hjälp när du cyklar, men även bekväm assistans när du leder cykeln. Elina liknar en vanlig cykel, men har ett effektivt batteri och framhjulsmotor på 250W, som ger dig extra kraft när du cyklar.

Förutom batteri och motor ingår LCD-display med all nödvändig information. Här kan du välja mellan fyra effektlägen, gå-assistans och se hastighetsinformation. När cykeln kommer ifrån fabrik har den både ramlås och cykelkorg. Crescent Elina har både fotbroms och rulltrumbroms vilket gör att du kan känna dig trygg i alla situationer.

Crescent elcykel elina

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Framhjulsmotor

ELcykelmotor E-Going

Batteri               E-going 36V 11Ah

Laddningstid   6h

Räckvidd           4-7 mil

Display              LCD

Bromstyp         Fotbroms, Rull-trumbroms

Broms               Shimano Nexus

Dämpning        Odämpad

Växlar                Shimano Nexus 7

>> Läs mer om Crescent Elina här!<<

 

Crescent Elcykel Elora

Denna fullt utrustade Crescent Elora har 7 växlar, cykelkorg med väska, godkänt lås och belysning. Många väljer denna modell av elcykel för att den är så smidig i stadsmiljö, där du kan göra snabba svängar, stanna och sedan få upp farten lätt igen. Även denna cykel är utrustad med Crescents system E-going. Genom effektiv assistans kan du få precis den hjälp du behöver, på långa raksträckor eller i sega uppförsbackar.

E-going säkrar att du alltid får den hjälp du behöver vid start, i kuperad terräng eller i motvind. Allt styrs av sensorer, som känner av hur hårt du trampar. Informationen skickas vidare till motorn, som har 5 effektlägen att välja mellan. Du kan välja vilken växel du vill lägga i och detta sker genom en enkel knapptryckning. Ett lågt insteg gör cykeln enkel att kliva på och en stark aluminiumram gör den säker och välbalanserad.

Crescent elcykel Elora

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Mittmotor

Elcykelmotor E-Going

Batteri               E-Going 36V 11.6 Ah

Laddningstid   6h

Räckvidd           4-7 mil

Display              LCD, E-Going center

Bromstyp         Fotbroms, Rull-trumbroms

Broms               Shimano Nexus

Dämpning        Odämpad

Växlar                Shimano Nexus 7

>> Läs mer om Crescent Elora här!<<

 

Crescent Elcykel Elder

Crescent Elder är en sportig och modern elhybrid som ger dig maximal nytta och cykelglädje. Helt enkelt en elcykel för dig som kräver lite mer. Cykeln är utrustad med 10 växlar och supereffektiva hydrauliska skivbromsar, som ger dig dynamisk körglädje och cykelkraft liksom trygghet när du ska bromsa. E-going-systemet garanterar att du alltid får den assistans du behöver när du ska starta eller accelerera snabbt.

Crescent Elder har tack vare sina suveräna egenskaper blivit en favorit för många som cykelpendlar. Batteriet är semiintegrerat i ramen och syns mindre än på många andra elcyklar. Dessutom är cykeln smidig att manövrera även i tät stadsmiljö, med rödljus och andra trafikanter. Den erbjuder bekväm pendling i alla väder och är utrustad med stor LCD-display, skärmar, pakethållare och belysning.

Crescent Elder-10-vxl

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Mittmotor

Elcykelmotor E-Going

Batteri               E-Going 36V 11.6 Ah

Räckvidd           5-8 mil

Display              LCD, E-Going center

Bromstyp         Hydraulisk Skivbroms

Broms               Shimano 200

Dämpning         Dämpad framgaffel

Växlar                Shimano Deore 10 växlar

Vikt                    22,5 kg

>> Läs mer om Crescent Elder här!<<