Ecoride elcykel

Våren är snart här och elcykelsäsongen kan äntligen börja! Vilka är nyheterna? Vi kollar in Ecoride Elcykel 2020.

Ecoride elcykel 2020

Svenska Ecoride erbjuder genomtänkta och väldesignade elcyklar med bra prestanda. Med en kraftfull elmotor kan du susa fram i upp till 25 km/h och uppförsbackar känns inte längre som ett hinder. Med en bra elcykel känns det som att cykla i konstant nerförsbacke. Ecoride erbjuder både klassiska dam- och herrmodeller och en flexibel elcykel som går att vika ihop.

Många drömmer om en egen elcykel men att välja rätt kan vara svårt – särskilt om det är första gången man köper elcykel. Här kan vi presentera några av årets modeller från Ecoride:

Ecoride Ambassador

Denna robusta elcykeln Ambassador 8-vxl liknar en vanlig standardcykel men tack vare elmotorn kan du elcykla helt utan ansträngning. Cykelramen är tillverkad av aluminium, som är både lätt och tåligt. Tack vare den svängda ramen får du ett lågt insteg som gör det enkelt att kliva på och av, samt att stanna på ett säkert sätt. Framtill sitter en kraftfull framhjulsmotor (250W) med helical-cut drivning för extra tyst och mjuk gång.

Med ett integrerat kvalitetsbatteri från Panasonic får du pakethållaren fri så att den kan användas till annat. Du kan låsa fast batteriet i ramen och det går att ladda både när det sitter fast eller när det är borttaget. Effekten är på 520Wh och du kan ladda batteriet upp till 1000 cykler. Full laddning tar ca 5–7 timmar och då får du en räckvidd på upp till 75 km. Batteriplaceringen ger också en gynnsam viktfördelning.

Alla funktioner sköts via displayen Spintech C2 som är bekvämt placerad på styret. Med endast tre knappar är den mycket enkelt att sköta och du kan ställa om elmotorn i fem lägen. Du ser även fart, tid, distans och batterinivå på displayen. Välj mellan assistans när du elcyklar, eller slå av assistansen helt och cykla som vanligt. Du få även promenadassistans (walk assist) när du leder elcykeln.

Ecoride Ambassador

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Framhjulsmotor

Elcykelmotor   Spintech F3. Borstlös 250W

Batteri               Spintech B1 Panasonic 520w Li-jon (14,5Ah)

Laddningstid   5-7h

Räckvidd           4–7,5 mil

Display              Spintech C2 LCD, K1 säkerhetsnyckel

Bromstyp         Fotbroms bak, hydraulisk skivbroms fram

Broms               Shimano

Dämpning        Odämpad

Växlar                Shimano Nexus 8

>> Läs mer om Ecoride Ambassador här!<<

 

Ecoride Sense

Ecoride Sense Steps E5000 har blivit mycket populär och har blivit utsedd till testvinnare bland elcyklar. Det nya, tysta och lätta systemet Shimano Steps E5000 samt bredare däck ger en ökad komfort även för längre cykelturer. Shimano 8014-batteriet är mindre och något lättare än många andra batterier på marknaden. Den smarta placeringen så nära centrum på ramen som möjligt göratt du kan fästa barnstolar med ramfäste på samma stolpe.

Förutom en snygg display med vanliga färddata kan du koppla upp andra enheter genom ANT och Bluetooth. Reglagen är bekvämt placerade vid handtaget och här kan du styra assistansnivåerna. Ecoride Sense Steps har mycket lågt insteg och du får en upprätt sittställning vilket gör modellen ypperlig för stadsmiljö. Eftersom du har både cykelkorg fram och pakethållare bak kan du lasta ganska mycket på denna elcykel.

Ecoride Sense

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Mittmotor

Elcykelmotor   Shimano STEPS E5000 250w

Batteri               Shimano BT-8014 418Wh Li-jon (11Ah)

Laddningstid   ca 4h

Räckvidd           ca 4–7,5 mil

Display              Shimano SC-E6100

Bromstyp         Fotbroms bak, Shimano MT200 skivbroms fram

Broms               Shimano

Dämpning        Odämpad

Växlar                Shimano Nexus 8

>> Läs mer om Ecoride Sense här!<<

 

Ecoride Flexible

Den lilla uppstickaren Ecoride Flexible är unik så till vida att ramen kan vikas. När du väl fått in vanan kan denna kompakta elcykel fällas ihop på ungefär en minut. Med små hjul (20 tum) och avskalade ram är den möjlig att stuva in i bagageutrymmet på en bil. Du kan även ta den med dig på tåg eller buss om du åker kommunalt (och det finns utrymme nog). Trots det lilla formatet är elcykeln väldigt stabil.

De små hjulen gör den lättmanövrerad även i tät stadsmiljö och om det hade varit en vanlig cykel hade du fått trampa på rejält för att få upp fart. Men eftersom det är en elcykel slipper du besvär! Tack vare den kraftfulla elassistansen kan du susa fram i upp till 25 km/h. Räckvidden för denna elcykel är ca 60 km. Perfekt om du vill pendla kortare avstånd, uträtta ärenden eller om du får skjuts någonstans och vill elcykla hem.

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Framhjulsmotor

Elcykelmotor   Spintech F3. Borstlös 250W

Batteri               B1 400w Panasonic Li-jon (11Ah 36V)

Laddningstid   ca 5-7h

Räckvidd           ca 4–6 mil

Display              Spintech C2 LCD, K1 säkerhetsnyckel

Bromstyp         Fotbroms bak, hydraulisk skivbroms fram

Broms               Shimano

Dämpning        Odämpad

Växlar                Shimano Nexus 3

>> Läs mer om Ecoride Flexible här!<<