Elcykel rea

Eftersom elcykelpremien togs bort har försäljningen av elcyklar stannat upp en del under året som gått men som kund betyder det inte att man förlorar särskilt mycket för det. De största cykel och elcykelförsäljarna i Sverige satsar nu på elcykel rea och man kan spara en hel del pengar genom att utnyttja läget.

Handla på elcykel rea och få mer för pengarna

Vi kommer att uppdatera denna artikel med tips på bra deals, rabattkoder och utförsäljningar löpande. En elcykel är ju ofta en ganska stor investering och kan man vänta lite och inte har ett för stort begär till de absolut senaste modellerna, så finns det stor chans att få det man vill ha för betydligt mindre pengar.

Reor hos Sveriges största elcykelförsäljare:

Elcykelpunkten är en av Sveriges största återförsäljare av elcyklar. Bor du i Stockholm så kan du provcykla och få vägledning – men för oss som inte bor i huvudstaden så kan man ju ändå handla online till bra priser och med fri frakt. De har flera av de stora cykelmärkena som Batavus, Marvil och Merida i sin produktportfölj. Just nu rabatt på massor av elcyklar.

Elcykelvaruhuset är en återförsäljare med det största sortimentet av elcykelmodeller i Sverige. De har butik i Stockholm och ett partnernätverk med över 20 butiker och verkstäder över hela landet. Men den största försäljningen sker online med fri frakt på all elcyklar. De har även en 14 dagars prisgaranti så du får alltid mellanskillnaden tillbaka om du hittar en billigare elcykel någon annanstans. Just nu rea på utvalda modeller.

Cykloteket är ingen exklusiv elcykelåterförsäljare utan säljer det mesta inom cykel och tillbehör. Men de har även elcyklar i sitt sortiment från märken som Ecoride, Scott och Trek. Cykloteket har flera butiker i Stockholmsområdet och en i Västerås där man har möjlighet att provcykla och få tips. Deras webbutik är välutbyggd och lättnavigerad. Fri frakt på alla elcyklar och med nöjdhetsgarantin där man kan byta vara inom 30 dagar så kan man ju känna sig ganska trygg med köpet i alla fall. Just nu elcykel rea på utvalda modeller. Just nu bra pris på Winther Black Winther Superbe 1 Dam.

Batbike är en elcykelåterförsäljare med butik i Göteborg men även en webbutik där man kan köpa både elcyklar och elcykelkit. De har b la. märken från Batavus, Cube, Lapierre och Orbea och beställer man på nätet så är det frifrakt på elcyklar. Just nu så är det rea på flera olika elcykelmodeller.

Cykelkraft är en av Sveriges största cykelåterförsäljare på nätet med ett stort sortiment av cyklar och cykeldelar. De har också ett av Sveriges största elcykelsortiment med märken från Crescent, Monark Scott och Merida mm. Cykelkraft har butiker i Stockholm, Göteborg och Jönköping där man kan få experthjälp. Frifrakt över 800 kr och fria returer är ett plus i kanten. Cykelkraft har nya ägare och det är rea på upp till 26 % på utvalda elcykelmodeller.

Bikester är en stor europeisk återförsäljare av cyklar och elcyklar med huvudkontor i Tyskland men också ett kontor i Stockholm. De säljer elcyklar från b la. Ortler, Focus, Kalkhoff, Orbea och Cube med fri frakt på elcyklar, fria returer och 100 dagars öppet köp. Just nu upp till 25 % rabatt på elcyklar.

Stålhästen är ett relativt nytt företag som startade sin verksamhet 2010. De bygger gedigna cyklar och elcyklar av hög kvalitet till schyssta priser. Just nu finns bara damelcyklar i lager. Inga rabatter just nu.

Elcykel rea vs elcykelpremie

Elcykelpremien gjorde att många kunde köpa en elcykel med 25 % rabatt upp till 10 000 kr. Det var en bra affär både för elcykelåterförsäljarna och köparna men dåligt för staten som slösade bort en miljard i onödan. Men nu när premien är borta är elcykelmarknaden inte dopad längre och det råder åter sund konkurrens.

Med stora lager och mättad marknad så är det åter bra affär för köparna men uselt för elcykelåterförsäljarna som säkert hoppades på förlängd premie. Men nu när staten inte subventionerar branschen längre så kan riktiga reor och prispressningar ske utan att någon utnyttjar läget.