Bike2 i Danmark har utvecklat ett nytt elcykelsystem som saknar kedja och drivs med en mittmotor och en hubmotor som driver bakhjulet. Det kan vara bra ur underhållssynpunkt men finns det andra saker som kan krångla?

Kedjelös Elcykel från Danmark!

Bike2 har byggt en ny kedjelös elcykelmotor som de hoppas skall bli det nya sättet elcyklar tillverkas på i framtiden. Man skall också kunna ladda batteriet samtidigt som man cyklar, vilket skulle kunna ge längre räckvidd och kunna innebära att man kan ha ett mindre och smidigare batteri. Bike2 har redan vunnit designpriser men är ett kedjelöst system ett vinnande koncept?

Vad händer om batteriet tar slut?

En vanlig elcykel går ju att trampa hem även om batteriet är tomt – men vad händer om en kedjelös elcykel laddar ur sitt batteri? Får man leda hem sin elcykel, måste man ha med ett backup batteri eller går det att driva motorn med hjälp av kraften från tramporna? Bike2’s elcykel är ju helt elektrisk så det blir ju nog till att leda cykeln hem.

Det blir ju inget slitage på kedja eller drev med ett kedjelöst system och har man lite framförhållning så kommer inte batteriet bli tomt innan cykelturen är slut. Enligt mitt tycke finns det fler fördelar med ett kedjelöst system än med vanliga mittmotorsystem och Bike2’s system är nog en liten fingervisning mot hur framtidens elcyklar kommer se ut.

Bike2’s Elcykelsystem!

Elcykelsystemet består utav en Bafang T8 750w motor. Det finns även andra modeller tillgängliga om man vill ha en annan motor. Batteriet är ett 48v 10a integrerat eller vattenflaskbatteri och max fart är 25km/h enligt EU standard. Just nu finns inga prisuppgifter på Bike2’s elcyklar men man kan nog räkna på 25 000 kr plus med tanke på all inbyggd elektronik, så det är ju ingen elcykel för den breda massan direkt.