elcykelbatterier

Elcykelbatterier kommer i många olika varianter och storlekar, därför kan det vara svårt ibland att veta vad man behöver för batteri. Har man en fabrikstillverkad elcykel eller har man byggt en egen elcykel så kan det ju vara lite skillnad på vad man behöver, men det ordnar sig för oavsett vilken typ av batteri man har eller vill ha så finns det alltid en lösning.

Välj rätt batteri till din elcykel!

I Sverige används nästa uteslutande 36 volts elcykelbatterier. 48 volts batterier är inte lika vanliga men används ibland till hemmabyggen för att ge lite mer kraft och längre batteritid. Har man en vanlig 250w motor så behöver man inte ha det kraftfullaste batteripaketet, utan 36 volt duger alldeles utmärkt. Men har man en elcykelmotor på 500w eller mer så är 48 volt att rekommendera, då motorn är kraftfullare vilket ger en högre hastighet med mer batterikraft.

Ofta så står det 400 eller 500wh när man läsare specifikationen om ett t ex. Bosch elcykelbatteri. Wh står för wattimmar vilket betyder ungefär hur mycket energi som går åt under en viss tid under ett visst wattryck. Ett 500wh batteri kan tolkas som ett 36v 14ah batteri eftersom 36 x 14 blir 504. Ett 500w elcykelbatteri kan driva en motor på 250w på max i ca 2 timmar. Men under normala elcykling förhållanden så ligger man ju inte på max hela tiden, vilket gör att batteriet räcker mycket längre.

Vilket elcykelbatteri skall jag ha?

Har du köpt en elcykel från en återförsäljare kan man ju alltid fråga om de vet vilket batteri du skall ha, även om just din elcykelmodell utgått. Vet du inte hur kraftfullt batteri du behöver så får man göra en utvärdering av pendelvägen. Ett relativt plant vägunderlag och en pendlingsväg på ca 1,5 mil enkel väg så räcker ett 36v 10ah elcykelbatteri minst fram och tillbaka utan att behöva ladda batteriet mer än en gång. Är det mer kuperad terräng och backiga vägar så är det bättre att satsa på ett större batteri, t ex. ett 36v 14ah. Om man elcyklar vintertid så kan man behöva ladda batteriet 2 gånger per dag.

Hailong elcykelbatteri

Mitt första elcykelbatteri av typen Hailong!

Bygger du en egen elcykel så kan jag rekommendera elcykelbatterier från Unitpackpower, de skickar batterier till Sverige utan moms, tull och frakten ingår i priset. Man kan få ett bra elcykelbatteri för ca 2800 kr vilket är betydligt billigare än att köpa det i Sverige. Mitt äldsta elcykelbatteri från Unitpackpower är på 48v 11ah och har drivit en av mina elcykel under 3 års tid nu, utan att jag märkt någon nedgång i batteritid. Det finns betydligt dyrare batterier köpta här hemma som har klarat sig mycket sämre.

Köpa nytt elcykelbatteri?

Har du ett batteri som slutat fungerar, eller inte ger samma batteritid som förut så tycker jag inte du skall slösa pengar på att köpa ett nytt dyrt batteri. Då är det bättre att skicka in ditt batteri till batteridoktorn.se, så får de felsöka fram vad som är problemet. Att renovera ditt gamla elcykelbatteri sparar inte bara pengar, utan är också bra för miljön.

Om du ändå är sugen på ett nytt elcykelbatteri så har Batteridoktorn bra deals. Även boxbike.se har ok priser på en hel del batterier.

Livslängd på ett elcykelbatteri!

Normalt sett håller ett elcykelbatteri ca 1000 laddningar vilket innebär ca 3–5 års livslängd, ibland längre. Det beror självklart på hur man handskas med sitt batteri. Några tips på hur du tar hand om ditt elcykelbatteri:

  • Använd alltid den laddare som följde med när du köpte ditt batteri. Om du använder en annan laddare finns risk för kortslutning och överladdning.
  • Vänta alltid en stund efter att du elcyklat innan du laddar batteriet så det hinner svalna och använd inte batteriet direkt efter att du laddat det, utan vänta en liten stund.
  • Ladda aldrig helt ur batteriet och försök att alltid laddad det till 100%.
  • Om du inte använder batteriet under några månader så ladda det upp till 80% ca varannan månad, så mår ditt batteri bra.
  • Dra alltid ur laddningskabeln ur batteriet först och sedan från elkontakten när du laddat, och sätt i sladden i elkontakten först och batteriet efter när du skall ladda. Detta förhindrar gnistbildning som kan skada ditt batteri.
  • Skall du t ex. ställa undan ditt batteri under vintern, så är en rumstemperatur på ca 10–20 grader bra att hålla. Se till att batteriet ligger på en torr plats.

 

Byta batterikontakter!

Om du bygger din egen elcykel så behöver man ibland byta batterikontakterna på kontrollenheten och batteriet. Det låter kanske svårt, men det är faktiskt inte så besvärligt. På Bafangs mittmotor sitter det oftast bulletkontakter och de gillar inte jag. På vissa elcykelbatteri modeller sitter kabeln och kontakterna direkt i batteriet, vilket gör att man måste dra isär kontakterna varje gång man skall ladda eller ta med sig batteriet. Med klena bulletkontakter så finns risken att de slits fort och börjar glappa vilket ger ökad risk för gnistbildningar. Med en XT90 Anti Spark kontakt så löser man detta problem.

XT90 kontakt elcykel

XT90 Anti Spark

Den här videon visar hur man löder XT90 kontakter. Kullagergrossisten har bra priser på kontakter och elkablar samt snabba leveranser och accepterar swishbetalning vilket är bekvämt. Lödkolv, tennlod och krympslangar finns på Jula till bra pris.

Har du mer frågor eller tycker att jag glömt något så kommentera gärna nedan!