elcykelkit farligt

Självklart kan ett elcykelkit vara undermåligt och farligt om man köper billigt utan en grundlig research. Men ett elcykelkit behöver inte vara farligt och har man rätt säkerhetstänk så är det ingen skillnad mellan en köpt elcykel eller konverterad cykel.

Därför kan ett elcykelkit bli farligt

Många elcykelkit går att med några snabba inställningar i displayen öka max hastigheten. Är man en ovan elcyklist så kan höga hastigheter var livsfarligt, så mixtra inte med inställningarna om du inte riktigt har koll på läget.

Ett elcykelkit av dålig kvalitet kan var mycket farligt. Hjulen där elmotorn är placerad kan vara ekrade med för klena ekrar eller så är ekrarna inte dragna tillräckligt hårt. I början kan allt kännas bra men efter ett tag kan hjulet börja vobbla och det kan sluta illa. En mittmotor är nästan alltid att rekommendera.

Klena orginalbromsar är också en risk som behöver åtgärdas innan konverteringen är klar. Installerar man ett fram eller bakhjulskit så är det i princip obligatoriskt att också köpa med vridmomentarmar som förhindrar att hjulet lossnar.

Välj rätt cykel när du skall bygga en elcykel. Undvik cyklar med fotbroms och fälgbroms. Hydrauliska skivbromsar är bäst men mekaniska skivbromsar funkar också bra. En cykel med dämpad framgaffel gör också att gupp och kanter känns mjukare. Undvik att konvertera om äldre cyklar.

Därför kan ett elcykelkit vara både säkert och bra.

Har man en bra cykel från början och köper ett kit från ett känt märke så kan man bygga en säker elcykel som lätt kan mäta sig med en fabriks byggd elcykel. Det är egentligen ingen skillnad på en vanlig elcykel vs konverterad elcykel om allt är gjort på rätt sätt.

Det bästa med ett elcykelkit är att man kan spara pengar men ändå få ett resultat likvärdigt något som är betydligt dyrare. Det går att komma under 12 000 kr med en bra och billig cykel och ett mittmotorkit med batteri. Budget elcyklar på Biltema eller Jula kan ju vara billigare, men då får man en elcykel med billiga komponenter, hjulmotor och litet batteri.

Elcykelkit och kvalitetsproblem

När det kommer till problem med elcykelkit så är det oftast handhavandefel eller så är kittet undermåligt från början. Kontrollenheten, displayen och batteriet kan orsaka fel, men själva elmotorn brukar nästan aldrig krångla. Det gäller även hos billiga kit.

Det gäller att underhålla batteriet på bästa sätt. Ett batteri som inte underhåll laddas kan få för lågt volttal och då kan man inte ladda batteriet med den vanliga laddaren utan då behövs en specialladdare eller byte av celler. Se till att aldrig ha batteriet inkopplat om du skall lossa elkablar, för det kan leda till kortslutningar som kan förstöra displayen och kontrollenheten.

Välj rätt elcykelkit

Det kan kännas frestande att spara någon tusenlapp på ett billigare kit. Men cykel upplevelsen kan påverkas negativt med en klen hubmotor. En hubmotor kan låta ganska mycket, tappa mycket kraft i motvind och bli helt omöjlig att använda i snödrivor. Vill man åretrunt säkra sig, så är en bakhjulsmotor eller mittmotor att föredra.

Använder man sin elcykel bara när det är plusgrader och fint väder så duger det gott med en framhjulsmotor. Det finns kraftiga framhjulsmotorer på 500w och uppåt, men personligen tycker jag att en framhjulsmotor inte bör överstiga 350w. Ett mittmotorkit är inte mycket dyrare och ger en mycket bättre cykelupplevelse.

Alla gillar inte elcykelkit

Elcykelhandlare har ofta en negativ inställning till elcykelkit, men det beror till stor del på att de vill sälja sina produkter. En vanlig standard elcykel är såklart inte bättre än en konverterad cykel med ungefär samma komponenter. Ofta så sitter det en elmotor från samma leverantör på en fabriks byggd elcykel som det gör i ett elcykelkit.

En ny elcykel är ofta väldigt fin med invändig kabeldragning och tilltalande design. Det är nästa alltid utseende och märke man betalar för. I de lite högre prisklasserna så får man bra kvalitet för pengarna, så tänker man att man skall lägga mer än 15 000 kr på en elcykel, då är det bättre att köpa en färdig elcykel än ett elcykelkit.

Ett elcykelkit är en kostnadsbesparing och ett kul sätt att fixa ett kommunikationsmedel. Själv är jag inne på femte säsongen med ett bbs02b kit från Bafang. Med vanligt cykel underhåll och minimalt motorunderhåll, så kan man räkna med många års eldrift.