Med en vanlig konventionell cykel är det lite av ett träningspass att kämpa sig fram genom snö och is. Och att släpa fram gamla Bettan ur garaget är heller ingen bra idé, om man inte vill leka Ironman och plöja 5 km/h i snömodd och motvind. Men med en elcykel blir det genast mycket lättare och roligare, även i dåligt väder.

Varför Skall man Elcykla på Vintern?

För att det går alldeles utmärkt att elcykla på vintern. Det finns så klart lite att tänka på innan man ger sig ut i trafiken, som att ha bra vinterdäck och fungerande bromsar. Alltså, precis samma som gäller med vanliga cyklar. En hyfsad elcykelmotor fungerar ner till -20 °C och blir det lägre temperaturer så får man planera sin cykeltur bättre, för batteriet och motorn ger sämre effekt om det blir för kallt.

Vilken Typ av Elcykel är Bäst?

Det är klart att det finns kvalitetsskillnader mellan olika elcyklar, men man måste inte spendera hur mycket som helst för att kunna ge sig ut och elcykla. En vanlig hubmotor i framhjulet är en billig lösning och fungerar utmärkt i snö. Själv har jag elcyklat 150 mil på vinterväglag med ett simpelt kinakit utan minsta problem. Jag har låtit cykeln stå ute i minusgrader flera arbetspass och både motorn och kontrollenheten fungerar utan problem. Det är dock viktigt att inte lämna batteriet ute i kylan för länge. Jag tar alltid med mig batteriet när jag parkerat elcykeln.

Det är absolut inga problem att elcykla året runt, i alla fall i södra och mellersta Sverige där temperaturen sällan glider under -20. Det är heller inga problem att bygga om sin cykel med ett kit i fall man vill välja delar själv. Med en motor i framhjulet ser man lite stealth ut också, nästan som att det är en vanlig cykel och att man cyklar som en elitcyklist.