Magic Pie är en elcykel motor utvecklad av Golden Motor i Canada. Magic Pie 4 och 5 är populära elcykel kit med inbyggd kontrollbox i en kraftfull motor på upp till 1000 watt. Eftersom dessa kit innehåller mycket styrka så är också motorn ganska stor, därför är Magic Pie Edge en trevlig nyhet för oss som gillar lite mindre motorer men ändå vill ha hyfsat med kraft. Magic Pie Edge har en 500 watts motor om man kopplar in ett 48 volts batteri.

Magic Pie 5

Man kan välja om man vill ha motorn på framhjulet eller bakhjulet, vilket är bra om man vill fortsätta använda sina växlar eller inte. Dock föredrar jag bakhjulsdrift om man skall cykla off road i högre hastigheter, då det finns en mikroskopisk chans att motorn i framhjulet låser sig. Det finns säkerhets utrustning sk torque arms, som är viktigt att köpa till om man vill förhindra att hjulet lossnar, om olyckan är framme.

Eftersom det är olagligt att elcykla snabbare än 25 km i Sverige, så är Magic Pie ändå ett bra val eftersom man kan ändra hastigheten trådlöst med sin telefon med hjälp av bluetooth funktionen, om man vill. Det är alltid viktigt att tänka på säkerheten när man konverterar en vanlig cykel till en elcykel, så se till att du har en bra cykel från början och inte ett gammal bortglömd bockstyre med saknade ekrar och rostig ram. Magic Pie Edge är inte det billigaste elcykel kit alternativet, men kvalitet kostar nästan alltid lite mer.

En åktur med Magic Pie Edge: