Haibike är ett tyskt företag som utvecklar elcyklar och mountainbikes. Här tar vi en titt på Haibike elcykel nyheter 2020.

Haibike Elcykel 2020

Märket Haibike grundades 1995 och tillhör WinoraGroup. Winora har över 100 års erfarenhet av cykeltillverkning och har ett stort nätverk av återförsäljare och service. Jämfört med andra cykelmärken i samma segment så håller de hög standard. Med bra komponenter och gedigen design så är priset på deras elcyklar ändå inte överdrivna.

Haibikes elcyklar är utrustade med elmotor och elsystem från Bosch och Yamaha. Genom att använda sig av kvalitetskomponenter så blir livslängden lång och risken för problem längre fram minskar. Väljer man en elcykel från Haibike så kan man räkna med att ha sin elcykel i många år framåt. Med en lågpriselcykel så är det inte lika självklart.

Haibike SDURO HardNine 1.0

SDURO HardNine 1.0 är en hardtail e-mtb med 29 tums hjul. Det är nybörjarmodell och fungerar bra både på grusvägar och i tuffare terräng. Att elcykla i skogen utan motorskydd är ingen bra idé, men Haibike som första elcykeltillverkare utrustar sina modeller med SkidPlate, som skyddar mot stenar och dunsar osv.

SDURO HardNine 1.0 är utrustad med elmotorn Yamaha PW-SE som har ett vridmoment på 70 Nm och tar sig lätt upp för branta stiga. Med en dämpad framgaffel från Suntour blir guppiga skogsstigar inga problem.

HAIBIKE_SDURO_HardNine_1_0

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Yamaha, Mittmotor

Elcykelmotor   Yamaha PW-SE, 250 W, 70 Nm

Batteri               400Wh

Laddningstid   6h

Räckvidd           4–7 mil

Display              Yamaha Side Switch 1.7

Bromstyp         Hydraulisk Skivbroms

Broms               TEKTRO M275

Lampa               Nej

Dämpning         Dämpad

Växlar                Shimano Altus 9-växlar

Vikt                    22,50 kg

>> Läs mer om Haibike SDURO HardNine 1.0 här!<<

 

Haibike SDURO Trekking 1.0 Dam

SDURO Trekking 1.0 Dam är en pendlarelcykel. Detta är instegsmodellen till Haibikes hybridelcyklar men trots det så är det ingen budgetelcykel utan har bra komponenter och snygg design. Är man sugen på en lite sportigare modell som både funkar till jobbet men även på lite tuffare underlag så är SDURO Trekking 1.0 en elcykel med bra egenskaper.

Elsystem och elmotor är från Bosch. Motorn har ett vridmoment på 50 Nm vilket ger tillräckligt med kraft för stadspendling men inte för off-road och branta skogsstigar. Med bak och framlampor och dämpad framgaffel så är SDURO Trekking 1.0 Dam en komplett pendlarelcykel.

SDURO Trekking 1.0 dam

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Bosch, Mittmotor

Elcykelmotor   Bosch Active Plus 250W 50Nm

Batteri               Bosch Powerpack 400 Wh

Laddningstid   6h

Räckvidd           4–7 mil

Display              Bosch Intuvia

Bromstyp          Hydraulisk Skivbroms

Broms               TEKTRO M275

Lampa               Ja

Dämpning         Dämpad

Växlar                Shimano Altus M310 8-växlar

Vikt                    23,40 kg

>> Läs mer om Haibike SDURO Trekking 1.0 Dam här!<<

 

Haibike SDURO Trekking 2.0 Herr

SDURO Trekking 2.0 Herr har lite starkare motor och batteri jämfört med Trekking 1.0. Räckvidden blir inte så mycket längre men med starkare motor så kan man elcykla i tuffare terräng. Vill man åretruntpendla så är Trekking 2.0 ett bättre val eftersom en starkare motor lättare tar sig igenom snödrivor och motvind.

SDURO Trekking 2.0 har elmotor och elsystem från Yamaha. Övriga specifikationer skiljer sig inte mycket från Trekking 1.0 men behöver man mer motorkraft så är valet lätt. Annars är Trekking 1.0 en bra instegs hybridelcykel och utrustad med Bosch elcykelsystem.

HAIBIKE Elcykel SDURO_Trekking_2_0_Herr

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Yamaha, Mittmotor

Elcykelmotor   Yamaha PW-SE, 250 W, 70 Nm

Batteri               Yamaha Lithium ion 500Wh

Laddningstid   6h

Räckvidd           5–8 mil

Display              Yamaha Side Switch 1.7

Bromstyp          Hydraulisk Skivbroms

Broms               TEKTRO T275

Lampa               ja

Dämpning         Dämpad

Växlar                Shimano Deore 10-växlar

Vikt                    23,50 kg

>> Läs mer om Haibike SDURO Trekking 2.0 Herr här!<<

Lite mer om Haibike Elcykel

Haibike har över 50 olika modeller att välja bland. De utvecklar främst mountainbike elcyklar, både Hardtails och heldämpade varianter. Det finns elcyklar runt 20 000 kr men också premiumelcyklar för över 60 000 kr. Är man en nybörjare så är en instegsmodell bra men har man elcyklat ett tag så kanske en modell med kraftigare motor är att föredra.