Snabba elcyklar, så kallade speed pedelecs börjar bli populära ute i Europa men kommer de bli populära i Sverige eller är det för krångligt med olika regler, försäkringar och hjälmtvång?

L1e-A motoriserad cykel

Vi har tidigare skrivit om Rad Rhino som är den första elcykeln som kan klassas som en motoriserad cykel enligt de nya EU reglerna. En elcykel kategoriserad som L1e-A får ha en maxfart på 25 km/h men motorn får vara på hela 1000w vilket ger mycket mer kraft än en vanlig elcykel. Man måste ha körkort för minst moped klass 2 för att få färdas på en motoriserad cykel. Blir spännande att se om Rad Power Bikes får sällskap och fler L1e-A elcyklar når marknaden.

L1e-B moped eller elcykel?

Speed pedelecs har varit populära ett tag och flera elcykeltillverkare har sådana elcyklar i sin produktlista. En L1e-B elcykel får färdas i max 45 km/h men endast med hjälp av pedalassistans till skillnad från L1e-A elcykel som får drivas med en tumgas upp till 25 km/h. L1e-B motorn får ha en maxkraft på hela 4000w vilket är väl i överkant för de flesta. Man måste minst ha EU-moped körkort för att få cykla en L1e-B elcykel.

Varför klassas en snabb elcykel som en moped?

En elcykel med 4000w motor kan ju lätt få upp en fart på 100 km/h men det är ju ingen som är i behov av en sådan elcykel som vanlig pendlare eller dylikt, vilket gör att L1e-B elcykeln blir smått löjlig med sina maxgränser. Snabba elcyklar väger betydligt mindre än en moped med förbränningsmotor vilket gör att det blir fel att ha samma klassbetäckning men lagstiftarna i EU verkar bara tänka på kraft och inte vikt. En elcykel på 25 kg eller moped på 80 kg tycker jag är skillnad iallafall.

En vanlig hybridcykel med välpumpade däck kan de flesta någorlunda tränade personer cykla upp i 35 – 40 km/h. Det gör att maxfarten på en elcykel inte motsvarar verkligheten. Att börja jämföra elcyklar med mopeder är att blanda äpplen och päron. I USA bestämmer staterna själva elcykelreglerna och många har 500w och 32 km/h som maxfart, vilket ligger närmare verkligheten än EU:s regler.

Man borde skrota L1e-A och B och införa samma regler som i USA med 18 års gräns och hjälmtvång. 25 km/h är för långsamt och 45 km/h är i överkant men 32 km/h är en bra hastighet för en elcykel. En elcykel är ingen moped så därför borde EU ändra sina regler och inte låta förbränningsmotorns effekt sätta gränsen för en lite snabbare elcykel.