konvertering-till-elcykel

Att konvertera om sin cykel till en elcykel är ett roligt och givande projekt och resultatet blir ofta väldigt bra och man än händigare man faktiskt tror. Men att välja rätt elcykel kit är både en fråga om pengar, prestanda och kraft. Så idag kollar vi in de vanligaste konvertering-satserna på nätet.

De vanligaste elcykel konvertering typerna

Det finns ju olika typer av konverterings-kit så som framhjulskit, bakhjulskit och mittmotorkit. När det gäller fram och bakhjulskit så finns det flera olika tillverkare men till mittmotorkit så finns i nuläget bara Tongsheng och Bafang, men Shengyi ryktas komma med ett mittmotorkit snart.

Mittmotorkit:

Bafang BBS01 finns i både 250w och 350w versioner och har ett maximalt vridmoment på 80nm. Man kan även välja motor med antingen en kontrollenhet på 36v eller 48v och därmed kunna använda ett större batteri. BBS01 är en trevlig liten motor och 250w modellen är helt laglig att elcykla runt på i Sverige.

Bafang BBS02 kommer i både 500w eller 750w utförande och har ett maximalt vridmoment på antingen 100nm eller 120nm. 500w motorn finns i 36v och 48v versioner medans 750w motorn kan använda batterier på 48v eller 52v. BBS02 är en mycket bra allround-motor och klarar ganska tuff terräng utan att hacka.

Bafang BBS03/BBSHD är storebrorsan på 1000w och har ett maximalt vridmoment på hela 160nm. BBS03 kan använda batterier upp till 60v men 48v batterier räcker väldigt långt. Bygger man elcykel-mtb och skall elcykla mycket off-road så är BBS03 inget dåligt val men för en vanlig elcykelpendlare så känns denna motor en aning överdriven.

Tongsheng TSDZ2 finns i versioner från 36v 250w upp till 48v 750w och har ett vridmoment på max 80nm vilket är något klenare än Bafangs större modeller. Tongsheng TSDZ2 är en liten motor och elcyklar man med 750w modellen så ser motorn fortfarande liten ut och kan uppfattas som en helt laglig 250w motor.

Framhjuls och bakhjulskit:

Bafang BPM är en hub-motor för både fram och bakhjulsdrift. Motorn finns i 250w, 350w och 500w versioner och man kan välja kontrollenhet på antingen 36v eller 48v. Motorn har ett maximalt vridmoment på 65nm vilket ger bra prestanda på de flesta vägunderlag. Motorn är i princip underhållsfri och övriga komponenter kan bytas med lätthet om de slits ut eller går sönder vid t ex. en liten olycka. Är man sugen på ett hub-motorkit så är Bafang BPM något att kolla närmare på.

MXUS har flera olika hub-motormodeller från 250w upp till 5000w. Man kan välja både fram och bakhjulsdrift men på 1000w och uppåt så finns bara bakhjulsdrivna versioner. MXUS XF40 är en populär bakhjulsmotor på mellan 350w till 1000w där 36v modellen ger ett maximalt vridmoment på 55.9 Nm medans 48v modellen ger upptill hela 100nm. Är man sugen på ett framhjulskit så är MXUS XF39 ett bra val med samma specifikationer som XF40.

Shengyi är en ganska stor elcykelmotor-tillverkare från Kina och har många hub-motormodeller för både framhjuls och bakhjulsdrift. Den vanligaste modellen är dgw22c som är en bakhjulsmotor på 500w med antingen en kontrollenhet på 36v eller 48v. Max vridmoment är 45nm och är lite klenar än både Bafang BPM och MXUS XF40/Xf39 men fortfarande et bra elmotor för elcykelpendling.

Japanska Dapu är inte så känt när det gäller elcykel kit i Sverige men många elcykeltillverkare som Rawbike och Off Course använder deras elmotor. Evobike säljer ett Dapu kit på 48v 500w med ett vridmoment på 45 Nm och en toppfart på ca 35km/h. Dapu är inte lika känt som Bafang eller MXUS och att få tag i reservdelar och tillbehör kan vara lite svårare även om motorn i sig inte är sämre än konkurrenternas.

Vilket elcykel konvertering kit är bäst?

Det är såklart en subjektiv åsikt men efter att ha elcykelpendlat i flera år med både framhjuls, bakhjuls och mittmotorkit så är jag mest nöjd med Bafang BBS02b 750w. Det är ett mittmotorkit som man inte behöver kompromissa med utan man kan elcykla både i skogen, på vinter och på vanliga vägar utan att elmotorn protesterar eller känns trög. Själva kittet är lättskött och smörjer man kedjan och kollar så allt är fastskruvat nån gång ibland så kan man se framåt många år av elcykling.

Det finns många mer elcykel kit såklart men de jag valt är de vanligaste och lättaste att få tag i. Man vill ju inte köpa ett kit där det inte finns några reservdelar att få tag i eller tillbehör som t ex. ny display eller bromssensor. Om du är sugen på ett framhjuls eller bakhjulskit så se till att välja ett kit med vattentäta Higo-kontakter så slipper du krångel i framtiden. Om du funderar att konvertera om din cykel så har vi en liten guide här.