Lifebike elcykel

Elcyklar från Lifebike är anpassade för nordiskt klimat och mycket omtyckta på den svenska marknaden. Här är modellerna som gäller för 2020.

En elcykel tar dig längre än en vanlig cykel. Du kan färdas upp till 7 mil på en laddning och dessutom blir färden mer avkopplad och bekväm. Lifebikes cyklar designas i Sverige och vid produktion används kvalitetskomponenter från välkända tillverkare och cyklarna är väl anpassade för den svenska marknaden. Alla Lifebikes cyklar uppfyller dessutom EU:s tuffaste krav på säkerhet.

Initialt skapades Lifebike i ett samarbete med TV4, men sedan dess har varumärket utvecklats till att bli ett starkt varumärke med stort fokus på kvalitet och användarnytta. Sedan år 2009 drivs varumärket Lifebike av Mipecorp AB och fortfarande satsas mycket tid och pengar på att förfina och vidareutveckla dess egenskaper. Resultatet är nya, uppdaterade och fräscha modeller – varje år.

Lifebike Elcykel Comfort G7

Lifebike Comfort G7 är en robust elcykel som klarar tuffa tag. Om du vill ha en cykel som används ofta och som är byggd av välbeprövade märkeskomponenter är detta det självklara valet. Batteriet är placerat i vertikal position strax bakom sadeln och detta är positivt eftersom det bidrar till en låg tyngdpunkt. Ramen är vridstabil och stabil och cykeln är utrustad med skivbromsar, vilka många upplever som pålitligt och säkert.

Med denna elcykel blir det löjligt lätt att cykla utan ansträngning. Litiumbatteriet är av samma typ som du kan finna i en laptop och du kan ladda cykeln där det passar dig bäst. En LED-display håller dig uppdaterad om allt du behöver veta under färden och med extra utrustning kan du anpassa cykeln efter egen smak och behov. Lifebike Comfort G7 är en enklare modell men mycket prisvärd. 14 995 kr just nu!

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Bakhjulsmotor

Elcykelmotor   Borstlös 250W

Batteri               400Wh 11ah

Laddningstid   6h

Räckvidd           4-7 mil

Display              LED-display

Bromstyp         Skivbroms

Broms               Mekanisk

Växlar                Shimano Tourney 7 växlar

>> Läs mer om Lifebike Comfort här!<<

 

Lifebike Elcykel Classic+G7

Lifebike Classic+G7 är en mer påkostad modell och denna elcykel har 7-växlar med Shimano Nexus växelsystem inbyggt i navet. Genom att cykeln ger en upprätt, bekväm sittställning och har lågt insteg är den bekväm och smidig att använda. Ramen är av lätt men stark aluminium. Ett styrstopp gör att du kan parkera stadigt även om du har lastat tungt i cykelkorgen.

Classic+G5 har 7 olika växlar samt trampgivare med rörelsesensor vilket garanterar dig den assistans du behöver och bra acceleration. Classic+G5 är en elcykel som kombinerar klassisk elegans med modern finess. Lifebikes plus-modeller är också utrustade med AXA Defender som är ett godkänt lås som är förberett för kedja eller vajer (finns som tillbehör). Detta är praktiskt om du vill säkra cykeln genom att låsa fast den i en stolpe eller cykelställ. Priset är 17 995 kr just nu

Lifebike Classic+G5

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Framhjulsmotor

Batteri               400Wh 11ah

Laddningstid   6h

Räckvidd           5-8 mil

Display              LCD-display

Bromstyp         Fotbroms, Skivbroms

Broms               Hydraulisk skivbroms fram, fotbroms bak

Växlar                Shimano Nexus 7

>> Läs mer om Lifebike Classic+G7 här!<<

Lifebike Elcykel C-mute G7

Elcykeln Lifebike C-Mute G7 är en nyhet för i år och den baseras på samma concept som Lifebike C-Mute Uni som presenterades förra året. Elcykeln är kul att cykla på och den särskilda unisex-utformningen gör den mångsidig och lättanvänd då den passar både tjejer och killar. Ramen som är av aluminium är mycket stadig och tillsammans med breda däck ger den dig som cyklist god komfort. Ett plus är att cykeln också har ett lågt insteg.

Lifebike C-Mute G7 är utrustad med 9 växlar, vilket gör den både praktisk och användbar i många olika situationer. Vilket du cyklar i stan eller på landet kommer du ha stor glädje av denna elcykel. Hydrauliska skivbromsar ger dig effektiv bromsförmåga och en stark bakhjulsmotor ger dig effektiv hjälp när du behöver – även i uppförsbackar och kuperad terräng. Priset är 18 995 kr just nu!

Lifebike elcykel c-mute g7

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Bakhjulsmotor

Elcykelmotor   Borstlös 250W

Batteri               400Wh

Laddningstid   6h

Räckvidd           5-8 mil

Display              King-Meter LCD-display

Bromstyp         Hydraulisk Skivbroms

Broms               Shimano BR-MT200

Växlar                Shimano Acera 9 växlar

>> Läs mer om Lifebike C-mute G7 här!<<