Monark Elcykel

Klassiska cykeltillverkaren Monark erbjuder ett stort sortiment av elcyklar. Samma kvalitet och formsäkra design som förr – men ny och framåtsträvande teknik. Här är de nya modellerna för 2019.

Monark är ett av våra mest folkkära märken och när det gäller cyklar. Förutom klassisk, tidlös design och god funktion har tillverkaren haft stort fokus på att cykeln ska hålla över tid. De nya elcyklarna är inget undantag – här har man satt kvalitet och användarfunktion i första rummet för att säkerställa en bra upplevelse för kunden.

Mest omtyckt i skaran är nog Monark e-Karin som är en modern uppföljare till Sveriges mest sålda originalcykel. Men i utbudet hittar du också flera urbana pendlarcyklar och den hopfällbara elcykeln DeELbar – som är både snygg och smart formgiven. Alla Monarks cyklar byggs för hand i Varberg och detta är en garanti för god kvalitet och service inom räckhåll om du skulle behöva.

Monark elcykel Ellert

Monarks elcykel Ellert är lika snygg att se på som skön att cykla på. Ramen är av klassiskt snitt förutom de dubbla ramrören och den stadiga pakethållaren fram. Tack vare en välstoppad, fjädrande sadel sitter du bekvämt och en kraftfull motor med EGOING-system hjälper dig både att accelerera och hålla farten. Du navigerar enkelt och väljer vilken assistansgrad (effekt) du behöver via en tydlig LED-display.

Monark Ellert har hela 7 växlar och framhjulsmotor. Batteriet på 8,8 Ah är placerat bak och sitter integrerat under pakethållaren. Idén med lastbrygga fram är hämtad från Danmark och Holland, där elcykeln är omåttligt populär. Tanken att kombinera funktion med snygg design slår här fullt ut och att handla på vägen hem från jobbet är inte längre något problem.

Monark Elcykel Ellert

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Framhjulsmotor

Elcykelmotor   E-Going

Batteri               E-going 36V 8,8Ah med integrerad belysning

Laddningstid   6h

Räckvidd           3-5 mil

Display              LED, E-going

Bromstyp          Fälgbroms, Fotbroms

Broms               Shimano® Bak:Navbroms Fram:V-broms Spectra

Dämpning        Odämpad

Växlar                Shimano® Nexus® 7 Vridreglage

Vikt                    24,7 kg

>> Läs mer om Monark Ellert här!<<

 

Monark elcykel e-Karin

Den omtyckta klassikern Karin finns som elcykel! Monark Karin är utrustad med EGOING-system och en tyst, effektiv motor på 250 watt. Fem effektlägen och tre alternativt sju växlar ger dig en mångsidig cykel som passar för alla situationer. Detta tillsammans med ett lågt insteg (svängd ram), pålitliga komponenter och bekväm, upprätt körställning gör Karin till en riktig vinnare.

Om du gillar känslan av klassisk damcykel men vill uppdatera till modern eldrift är detta cykeln för dig. Genom att välja färg och extrautrustning kan du också göra din cykel mer personlig. Stadig pakethållare och fast monterad cykelkorg gör det enkelt att lasta matkassar och annan packning. Genom klicksystemet AVS kan du också sätta fast väskor och korgar.

Monark elcykel e-karin

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Mittmotor

Elcykelmotor   Shimano STEPS 5000

Batteri               400Wh 11,6Ah

Laddningstid   4h

Räckvidd           4-7 mil

Display              LCD Shimano

Bromstyp          Fälgbroms, Rull-trumbroms

Broms               Bak:Navbroms Fram:V-broms Spectra

Dämpning        Odämpad

Växlar                Shimano Nexus 3 / Shimano Nexus 7

Vikt                    25,3 kg

>> Läs mer om Monark e-Karin här!<<

 

Monark e-Nytan

Är du designmedveten och framåt har du förmodligen redan fått upp ögonen för elcykeln Monark Nytan. Här har influenser hämtats både från holländsk och dansk cykeltradition och resultatet är en mycket stabil och pålitlig cykel. Att sadeln är i retrolook och mycket komfortabel gör inte saken sämre. Nytan har även pakethållare fram vilket underlättar för dig som brukar lasta matkassar eller väska på cykeln.

En 250w elmotor placerad i framhjulet säkerställer god assistans när du behöver. Många väljer denna typ av cykel för pendling till jobbet och den bekväma sittställningen gör att cykeln passar lika bra på lugna cykelvägar i stan som på gator med trafikljus. Styret är utrustat med LED-display för att du ska få bra överblick över effektläge och batteriets laddningsnivå. Trots den moderna teknologin är denna cykel mycket enkel att använda.

Monark Elcykel E-Nytan

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Mittmotor

Elcykelmotor   Shimano STEPS 5000

Batteri               E-going 36V 11,6Ah med integrerad belysning

Laddningstid   6h

Räckvidd           3-5 mil

Display              LCD Shimano

Bromstyp          Skivbroms

Broms               Shimano 200

Dämpning        Odämpad

Växlar                Shimano Nexus 7

Vikt                    25,3 kg

>> Läs mer om Monark e-Nytan här!<<