Elcykelbatterier ligger en bit efter i utvecklingen, när man jämför med elcykelmotorer. Men nu börjar det hända saker och man kan nu se någonting röra sig bortom horisonten. BMZ, en av Europas största batteritillverkare meddelade i februari att man börjar tillverka 3 tron batterier med 21700 celler.  Nuvarande batterier använder 18650 celler och har inte uppgraderats på många år.

Superstarka batterier skall ge 60% mer kraft!

Enligt BMZ Group kommer dom nya batterierna att ge upp till 400% mer urladdnings kraft, 60% mer kapacitet och hålla upp till 12 år. Man skall också kunna snabbladda batteriet upp till 80% på 15 minuter, vilket är en stor förändring gentemot dagens batterier. 21700 batterierna använder fortfarande litiumjontekniken och är inte något nytt batterigenombrott, utan är en förfinad och optimerad teknik inom nuvarande område.

Skillnaden mellan 21700 och 18650 litiumbatterier är storleksmässig. Tesla tillverkar 21700 batterier i sin megafactory i Nevada, vilket har satt fart på batteriindustrin. Innan Solid State tekniken slår igenom så kommer troligen 21700 bli den nya standarden i litiumjonbatterier. Kanske kommer 18650 elcykelbatterierna bli lite billigare kommande säsong?

Vad är 3 tron batterier?

3 tron är den senaste tekniken inom litiumjonbatterier – med starkare ledare och sin större storlek kommer dom kunna erbjuda mycket mer energi. Samsung, LG, och Sony har självklart inte suttit stilla, utan dom har också utvecklat och producerat egna 21700 celler. 3 tron batterier  är något att se framemot, men är man sugen på en elcykel med 21700 celler är Luna Apex den första elcykeln i världen som kommer med denna nya standard. Samsung står för battericellerna.

Förhoppningsvis får vi se dom första Elcyklarna med 3 tron batterier, rulla av bandet i början av 2018. Om man är sugen på en ny elcykel med det allra senaste så kanske det är värt att vänta tills våren, då kommer troligtvis Bosch eller någon annan elcykelsystemtillverkare att presentera ett batteripack med 3 tron teknik.

Det kommer nog inte dröja länge innan Kinatillverkarna kommer ut med sina nya produkter, och det kommer ytterligare pressa priserna på batterier. Är du sugen på att bygga en egen elcykel, men inte vill ha 18650 batterier så kommer säkert 2018 bli ett spännande år.