Nya elcyklar Indiegogo

Du har säkert hört talas om crowdfunding för olika elektronikprylar mm, men det går även att gå in i ett tidigt stadie och investera i en elcykel startup. Oftast får man då ett kraftigt rabatterat pris men det finns också risker att projektet går i stöpet eller att det blir lång leveranstid. På Indiegogo finns just nu flera nya elcyklar som väcker ett litet ha begär.

WAU Elcykel 2019!

Wau elcykel 2019

WAU är ett elcykelföretag med bas i London. Just nu är projektet i prototypstadie vilket innebär att produkten har en bit kvar till produktion. Man kan spara upp till 64% på priset om man går in och stödjer projektet innan investeringsrundan är slut, men man får nog räkna med en längre leveranstid än februari 2019, som de har satt som mål.

Det finns tre olika modeller: WAU, WAU City och WAU S. De två första modellerna är lagliga inom EU och skiljer sig endast genom att City modellen har lite större batteri och WAU’s patenterad säkerhetssystem WAU Defense System. Med detta säkerhetssystem kan man spåra elcykeln med GPS och även ställa in en rörelsedetektor, så om elcykeln flyttas skickas ett SMS till ägarens telefon.

Priset på en WAU elcykel ligger på från 749$ vilket blir ca 8500 sek inklusive moms. Det är mycket elcykel för pengarna och jämför man med budgetelcyklar i Sverige så är WAU definitivt ett mycket bättre alternativ, även om leveranstiden är relativt lång. Här kan man läsa mer om WAU.

MATE X Elcykel 2019!

MateX elcykel 2019

Mate X är utvecklad i vårt kära broderland Danmark och är en stilren hopfällbar elcykel som utstrålar skandinavisk design. Mate är inget nybörjarföretag i elcykelbranschen utan har sedan starten 2016 levererat över 7000 elcyklar till kunder över hela världen. Mate X är deras senaste produkt och är just nu i prototypstadie med en beräknad leveransstart i Mars 2019.

Om man går in nu och backar projektet så blir priset med 59% rabatt 899$, ca 10 200 svenska kronor inklusive moms, frakt ingår ej. Med tanke på funktioner, batterikapacitet och övriga specifikationer så är det ett väldigt bra pris. En jämförbar hopfällbar elcykel är Ecoride Flexible, men då landar priset på 15 995 kr och eftersom elcykelpremien är slut på obestämd tid så blir priset relativt högt.

Mate X kommer i tre olika versioner och det är bara batterikapaciteten som skiljer 250w modellerna åt. Den kraftigaste modellen har en 750w motor vilket innebär att man får mopedregistera elcykeln inom EU eller bara elcykla offroad. Alla tre modeller kan uppgradera till ett 48v 17,5 Ah batteri men en vanlig elcyklist använder knappast en hopfällbar elcykel till året runt pendling så det minsta batteriet på 48v 11Ah räcker alldeles utmärkt.

Eftersom Mate har flera lyckade Crowdfunding kampanjer bakom sig, så känns det ganska säkert att vara med och investera i deras projekt. Man skall ändå ha i åtanke att en investering inte är det samma som ett regelrätt köp. Det är trots allt spännande att hålla koll på nya roliga projekt och man kan göra riktiga klipp om man är med tidigt. Här kan man läsa mer Mate X.