Bosch tillverkar kvalitets elcykelkomponenter, och om du är ute efter ett hållbart system så är Performance Line CX inget dåligt val. Elcyklar med Bosch eBike System kostar dock en slant, men skall det smaka får det också kosta eller?

Bosch ebike system 2016

Performance Line CX 2016.

Performance Line CX har en klart märkbar ökning i prestanda jämfört med tidigare års modeller, enligt Bosch. Systemet är byggt med ett mindre motorhus och målad i robust pulverlack. Motorn ger en kraftfull acceleration när man cyklar uphill eller off-road. 2016 års modell ger en helt ny känsla när det gäller elcykling.

PowerPack 500 Batteri.

PowerPack 500 ger en förbättrad räckvidd. Utöver den högsta energitätheten, den kraftfulla litiumjonbatteri med en kapacitet på 500 Wh ger batteriet utökad livslängd som fungerar för både sportcyklister, mountainbikecyklister och pendlare. Du kan kolla räckvidden med Bosch Range Assistant.

Nyon Datadisplay!

Nyon färddator ger tillgång till all relevant data såsom navigation, fartinställningar, räckvidd eller träningsdata. En app finns också för nedladdning som hjälper dig att hålla koll på allt. Årsmodell 2016 innehåller många nya funktioner och uppdateringar för Nyon, Nyon appen och eBike -Connect Portal. Läs mer här om Bosch eBike System.

Bosch elcykelsystem är dyrt och kostar från runt 25000 kr och uppåt. Det finns billigare elcyklar men är man ute efter det bästa så är detta nya moderna system något att kolla lite extra på. För oss med en tunnare plånbok så är Magicpie Edge elcykel kit ett billigare men ändå ett bra val.