En prisvärd elcykel

Haibike SDURO HardNine 1.0 är en prisvärd elcykel e-mtb för dig som inte vill kompromissa med komfort och kvalitet. Här får du både stark motor och dämpad framgaffel – till bra pris.

Om du letar efter en stadig och bekväm elcykel som passar för avslappnade, långa cykelturer och lättare terräng? Instegsmodellen Haibike SDURO HardNine 1.0 från Haibike erbjuder just dessa egenskaper. Den starka motorn med vridmoment på 70Nm har en maxhastighet på 25 km/h och tillsammans med fulladdat batteri på 400Wh får du en räckvidd på upp till 8 mil. Detta gör att elcykeln passar perfekt för både nöjesturer och pendling.

HAIBIKE_SDURO_HardNine_1_0

Haibike SDURO HardNine 1.0 – en prisvärd elcykel

Haibike SDURO HardNine 1.0 passar bäst för enklare terräng och många använder den för pendling till och från jobbet. Att elcykelpendla har blivit väldigt populärt då det är ett miljövänligt och billigt sätt att pendla. Du kan åka precis när du vill och slipper vänta på buss eller annan kollektivtrafik. Istället för att sitta i långa bilköer kan du susa förbi på cykelvägen och ta dig hem på nolltid.

Med tanke på var man får för pengarna är prisnivån överraskande låg. Denna instegsmodell är påkostad och tanken är förstås att du som kund ska få upp ögonen för Haibike. Och det är bara att tacka och ta emot när möjligheten till en så bra affär dyker upp. För pengarna får du nämligen en mycket bekväm elcykel med komponenter av hög kvalitet.

Kraftfull mittmotor för effektiv assistans

En kraftfull 250 W Yamaha PW-SE System mittmotor ger bra assistans även i branta uppförsbackar.  På elcykelns 1,7” Yamaha Side Switch LCD-skärm kan du följa hastighet och batterinivåindikering. Eftersom e-mountainbikes ofta är utsatta för stötar och stenskott finns det en risk att motorn skadas – särskilt om den är lågt placerad. För att förebygga skador har därför denna elcykel utrustats med Haibike SkidPlate.

Haibike SkidPlate är ett skyddselement som är placerat undertill och detta skyddar effektivt motorns undersida. HardNine är en unisex-cykel och passar lika bra till både dam och herr. Smäcker design i kombination med tålig aluminiumram gör den till en riktig trotjänare. Om du har möjlighet bör du alltid förvara din elcykel inomhus i garage eller cykelförråd (eller åtminstone under tak).

Laddar du dessutom elcykelns litiumbatteri i rumstemperatur får det både bättre prestanda och livslängd. Fördelen med en mittmotor är att elcykeln blir väl balanserad och att du får jämn och pålitlig kraftöverföring. Det medföljer inga tillbehör till HardNine så det kan vara klokt att köpa till stöd, skärmar och belysning. Det finns även extra tillbehör som kan göra elcykeln mer personlig.

Haibikes historia

Haibike grundades 1995 i den tyska staden Schweinfurt. Dess sportiga cyklar marknadsfördes först under märket Winora, men senare ändrades namnet till Haibike. Sedan dess har cyklarna förfinats och utvecklats och Haibike själva framhåller gärna att de har skapat urfadern till alla eMTB du kan hitta på den europeiska marknaden idag.

Tillverkaren använder en särskild produktionsprocess och var först med att implementera ”gravity casting technology”. Denna teknik gör det möjligt att producera avancerade komponenter som är mycket stabila och exakta. Mycket inspiration till processen har hämtats från motorcykelindustrin och målet är att få fram en elcykel med så väloljat ”maskineri” som möjligt.

Prisbelönta cyklar

Genom åren har Haibike representerats av många kända cyklister och allt eftersom har kollektionen vuxit till 17 modeller. Haibike kunde nyligen presentera en snabb elcykel – XDURO Trekking S med en maxhastighet på 45 km/h. För så snabba elcyklar är det dock oklara regler och för att en elcykel ska ska få köras utan särskilt körkort/tillstånd och i stadsmiljö gäller en maxhastighet på 25 km/h.

Räckvidden kan variera

Den angivna räckvidden för elcyklar kan alltid variera och hur många kilometer du kan köra på en laddning beror på flera faktorer – förutom batteriets effekt. Hur väl laddat batteriet är, hur gammalt det är och hur många cykler det har laddats, spelar in. Batteriers effekt tenderar att avta med tid och kallt väder påverkar också effekten. Ju varmare det är ute, desto längre kan du köra på en laddning.

Annat som spelar in är körstil, förarens vikt och vilken assistansnivå du använder. Vindmotstånd och däckdjup (liksom lufftryck) har stor betydelse för hur mycket kraft som krävs för assistans. Slutligen är det så att vägens lutning och underlag påverkar batteriets funktion. För att få ut det mesta av ditt batteri är det därför bäst att köra på ECO-effekt så mycket som möjligt.

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Yamaha, Mittmotor

Elcykelmotor   Yamaha PW-SE, 250 W, 70 Nm

Batteri               400Wh

Laddningstid   6h

Räckvidd           4–7 mil

Display              Yamaha Side Switch 1.7

Bromstyp         Hydraulisk Skivbroms

Broms               TEKTRO M275

Lampa               Nej

Dämpning         Dämpad

Växlar                Shimano Altus 9-växlar

Vikt                    22,50 kg

>> Läs mer om Haibike SDURO HardNine 1.0 här!<<