Rad Power Bikes kommer med helt nya modeller för 2018. Företaget är grundat i Seattle men har också säte i EU och fri frakt till alla EU-länder. Sedan starten 2007 har Rad Power Bikes levererat tusentals elcyklar till kunder över hela världen.

Nya RadCity Step-Thru elcykel 2018

RadCity Step-Thru är den första nya modellen av Rad Power Bikes elcyklar sedan 2016. Cykeln är utrustad med alla populära funktioner som den ursprungliga RadCity Electric pendlarcykel har, men med en nyutvecklad låg 20 tums ram och högre bakåtsvepta handtag för en bättre och mer bekväm cykelstil. RadCity Step-Thru har en Shengyi bakhjulsmotor på 750w, ett 48V 14Ah (672Wh) Samsung Lithium-jon batteri klassificerat för 800 laddningscykler med en max fart på ca 32 km/h.

Rad Power Bikes Modeller 2018

Alla 2018 modellerna har nya ramkonstruktioner som är utrustade med delvis integrerat downtube batteri för en mer strömlinjeformad passform och en lägre tyngdpunkt. Ytterligare förbättringar för alla modeller är längre räckvidd tack vare ett 48v 14 Ah litiumbatteri med Samsung-celler, nya handtag med bredare handpositionering för mer bekvämlighet under längre turer, ljusare och förbättrade strålkastare som skall ge en säkrare åktur på kvällen och ett universalt tillbehörsfäste för att sätta fast pakethåller eller cykelkorg mm.

RadRhino Elassisterad Fat Bike

RadRhino är en 26 tums fat bike med en växlad bakhjulsmotor på 750w från Bafang. Ett 48V 11.6Ah (556Wh) Panasonic litiumjonbatteri klassad för 800 laddningscykler ger en räckvidd på 40 – 70 km med en max fart på 25 km/h. En Fat Bike är perfekt för cykling i djup snö eller på annat löst underlag. En RadRhino ligger på ca 1700 euro vilket är ett ok pris för en elcykel med nämnda specifikationer.

Tyvärr verkar det som att RadCity Step-Thru inte är tillgänglig i EU än (återkommer med uppdatering), men RadRhino finns att beställa från Rad Power Bikes i Holland. Motorn på 750w innebär att cykeln hamnar i kategorin L1e-A motoriserad cykel vilket betyder att den klassas som moped klass 2.