Scott Elcykel

Scott erbjuder ett stort utbud för aktiva cyklister. Här kollar vi in vad som är nytt från Scott Elcykel 2020.

Vill du ha en sportig cykel med uppkäftig och djärv design är Scott ett märke att kolla in. Denna tillverkare erbjuder ett stort utbud av olika typer av cyklar och lite unikt är att de flesta finns som elcykel. Du behöver alltså inte begränsa dig, utan kan välja vilken typ av cykel du vill ha snarare än att tänka på om du önskar eldrift eller inte. Samtliga av de modeller vi visar här är utrustade med mittmotor.

Scott har flera olika modeller som E-Sport, E-Trekking, E-Urban / Hybrid, E-trail och E-Cross Country. Genom att välja om du vill använda assistans eller inte. Detta ger en mångsidig cykel som kan vara dig trogen i många år framöver. Stilen upplevs ofta som lite kantig och militärinfluerad, men många uppskattar just denna look. Rent designmässigt ger de kantiga dragen en stabil och tålig ram.

Scott Elcykel Sub Active eRide

Den populära elcykeln Scott Sub Active eRide har 9 växlar och är sportig men ändå komfortabel. Den framåtlutade sittställningen och en mittmotor med stort vridmoment på upp till 40Nm gör att du kan cykla långt och snabbt utan att bli svettig. Vill du däremot ge dig själv en utmaning kan du inaktivera assistansen och istället låta benmusklerna jobba. Dämpad framgaffel är ett lyxigt inslag som vittnar om kvalitet och genomtänkt design.

Dammodellen har breda däck och även den dämpad framgaffel, vilket gör cykeln komfortabel och säker eftersom du blir mindre känslig för kanter och gropar i vägen. Scott Sub Active eRide finns också som unisex-modell, som är identisk med herrmodellen förutom att den har ett lägre insteg. Ett lägre insteg gör det lättare att kliva på och av, vilket uppskattas av många. Scott Sub Active eRide är en premium hybrid med kvalitets komponenter från Bosch. Priset är 29 990 kr just nu!

scott_sub_active_eride_herr_2020

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Bosch, Mittmotor

Elcykelmotor   Bosch Active 250w

Batteri               Bosch 400wh PowerPack Battery

Laddningstid   4h

Räckvidd           4-7 mil

Display              Bosch Purion display

Bromstyp         Skivbroms

Broms               Shimano BR-MT200 Disc

Dämpning        Dämpad

Växlar                Shimano Acera 3000 9 Speed

Vikt                    24,9kg

>> Läs mer om Scott Sub Active Eride här!<<

 

Scott Elcykel Sub Sport eRide

En något mer påkostad variant är Scott Sub Sport eRide, som lämpar sig väl för dig som vill ha hög komfort även under längre turer. Därför är denna cykel mycket uppskattad för cykelpendling och långa turer i stadsmiljö eller off-road på skogsstigar och grusvägar. Du kan snabbt ta dig från en punkt till en annan och avstånd är inte längre ett problem. Dämpad framgaffel ger extra säkerhet och undviker att du påverkas av hål och ojämnheter i vägen.

En stark motor på 250W ger dig bra assistans och genom Bosch Gen4 Performance CX systemet får du snabb rullning och minimalt motstånd om du cyklar med elmotorn avstängd. Scott Sub Sport eRide 2020 har 11 växlar och är perfekt för dig som vill cykelpendla, men passar också om du har en aktiv livsstil och även cyklar i terräng. Rejäla komponenter gör att du kan njuta av många kilometers problemfri cykling innan du behöver ladda batteriet. Den nya elmotorn från Bosch är uppgraderad och mycket lättare, bara 2.79 kg jämfört med förra årets modell, som väger 4.09 kg. En elcykel för den med mycket höga krav. Priset för 2020 års modell är 37 990 kr just nu!

Scott Elcykel Sub Sport eRide

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Bosch, Mittmotor

Elcykelmotor   Bosch Gen4 Performance CX 250w

Batteri               Bosch 500wh PowerTube Battery integrerat

Laddningstid   2.5 h

Räckvidd           5-8 mil

Display              Bosch Purion display

Bromstyp         Hydraulisk Skivbroms

Broms               Shimano BR-M200 Disc

Dämpning        Dämpad

Växlar                SRAM NX 11 växlar

Vikt                    25,5kg

>> Läs mer om Scott Sub Sport Eride här!<<

 

Scott Elcykel Axis eRide

Scott Axis eRide är den mest exklusiva av de modeller vi tittat närmre på och detta är verkligen en pärla för cykelentusiasten. Med kantig och expressionistisk design och rejäla dämpade framgafflar ger den ett mycket robust intryck. Det här är en mångsidig cykel som erbjuder såväl bekväma långa turer på asfalt, som pulshöjande off-road-upplevelser.

Denna cykel är utrustad med en stabil Axis EVO Alloy Frame-ram och rejäl pakethållare som tål belastning på 15 kg. En stark motor ger dig hjälp när du behöver och kortfattat kan man säga att den här cykeln tar dig dit du vill – snabbt och utan bekymmer. Scott är kända för sin extrema design och genomtänkta detaljer och detta är själva essensen av deras affärsidé – maximal cykelglädje! En grym elcykel med allt man kan tänka sig, med ett pris på 41 995 kr just nu så hamnar Scott Axis eRide i den högre delen av prisskalan, men utan att kännas oskäligt dyr.

scott_axis_eride_20_herr_2020

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Bosch, Mittmotor

Elcykelmotor Bosch Gen4 Performance CX 250W

Batteri               Bosch 625Wh integrerat batteri

Laddningstid   4h

Räckvidd           5-8 mil

Display              Purion Display

Bromstyp         Skivbroms

Broms               Shimano BR-MT400

Dämpning        Dämpad

Växlar                Shimano XT 12-speed

Vikt                    24,7kg

>> Läs mer om Scott Axis Eride här!<<