Suzhou Shengyi Motor Co, Ltd är ett kinesiskt företag specialiserat på elcykel motorer, grundat 2003. De exporterar elcykelkit och motorer både till cykeltillverkare och privatpersoner i Europa och USA mm. 

Kinesiska elcykelföretag har inte helt oförtjänt haft ett lite skamfilat rykte, men under årens lopp har mycket förändrats och idag ligger flera kinesiska företag och konkurrerar om marknadsandelar med världsledande företag som Bosch och Yamaha. Shengyi motor är inte något jättekänt märke i Sverige men flera elcykeltillverkare som Rad Power Bikes, Ecomotion och Veco Craft använder sig av deras produkter.

Shengyi 250w motor

Eftersom 250w är gränsen för en elcykel i EU så är denna typ av motor en storsäljare. Många som köpt lite ovanligare elcyklar eller elcykelkit har förmodligen en Shengyi 250w motor i fram eller bakhjulet. Om det står DGW12C eller Sy123628 eller något liknande på motorn så är det med största sannolikhet en Shengyi motor. Motorn är en ganska liten kraftpjäs och sitter den i bakhjulet kan det vara svårt att se om det är en elcykel eller inte.

Shengyi motorn kan kopplas samman med kontrollboxar som har vattentäta Higokontakter och motorn är även kompatibel med Bafangs led displayer samt broms och pedalsensorer vilket är ett stort plus. Det är lätt att hitta kringutrustning eller uppgradera komponenter kompatibla med Shengyi motorn.

Shengyi 500w motor

En 500w motor ger mer kräm i uppförsbackar och motvind men räknas också som en motoriserad cykel vilket kräver minst moped klass2 behörighet. Shengyi’s 500w motor är en liten och smäcker bakhjulsmotor och är ett perfekt val för den som vill bygga en stilren elcykel med dolda komponenter.  Man kan välja på ett 36 eller 48 volts batteri och man kan köpa till hydrauliska bromssensorer om man har en sådana bromsar. Det bästa med navmotorer är att dom i princip är helt underhållsfria.

Shengyi har också utvecklat mittmotorer men dom går inte montera på vanliga cyklar utan bara på cykelramar avsedda för elcyklar med mittmotorer. Shengyi’s mittmotorer är väldigt ovanliga utanför Kina, men privatimporterar eller köper en importerad elcykel så kan man fåt tag i en sådan motor.

Min erfarenhet av en Shengyi framhjulsmotor

Mitt första elcykelbygge innehöll en 250w motor från Shengyi. Att montera ihop ett elcykel kit med framhjulsmotor är det snabbaste och enklaste sättet att konvertera en vanlig cykel till en elcykel. Man behöver en skiftnyckel, några skruvmejslar, spännband och en pedalavdragare för pedalsensorn. Om man installerar en tumgas så behöver man inte installera pedalsensorn men då blir elcykeln en elmoped istället.

250w motorn rullar fortfarande problemfritt efter ca 3 års användning och allt underhåll har skett med en vattenslang för att tvätta bort smuts och lera. En elmotor är ju helt fantastisk jämfört med en förbränningsmotor, en elmotor är ju i princip plug and play och så är det bara att köra.

Jag använder ett 36 volts batteri och en K-lcd1 display till kittet. Det bästa med att bygga en egen elcykel är att man kan öka farten lite grann genom att ställa in hjulstorlek och hastighetsspärr i displayen. Elcykeln väger ca 18 kg och max hastigheten på raksträcka är 34 km/h vilket är en ganska bra ökning med tanke på motorns kraft och batteriets styrka. När man cyklar i stan är det bara att ställa in hastighetsspärren igen på 25 km/h och man har en vanlig elcykel igen.