Sitael’s Intelligenta Smartphones hållare för elcyklar

På CES 2018 i Las Vegas presenterade Sitael en nyhet som vann Innovation Awards Honoree priset. En hållare kallad MAT, Magnetic Assisted Tap (Magnetisk assisterad knackning på svenska). En väldigt intressant pryl för oss elcyklister.

Vad är Sitaels’s MAT får någonting?

MAT är den första IOT prylen för elcyklar. Alltså en uppkopplad sak inom Internet of Things marknaden. Med Mat styr man med hjälp av sin smartphone, en mängd funktioner på sin elcykel. Det gör om din elcykel till ett uppkopplat transportmedel med en massa nya funktioner och möjligheter.

Med en patenterad hårdvaru- och mjukvaruteknik är MAT den första djupintegrerade dockningsstationen för elcyklar, vilket möjliggör nya unika sätt att använda sin smartphone. Genom att lägga sin smartphone på MAT’s magnetiska yta kan man kontrollera flera inställningar som navigatorn, hastighetsmätare, GPS / GPRS-baserat stöldskyddssystem, trådlös kontakt mellan mobil och MAT och en trådlös laddare.

Mer av MAT’s funktioner

Tack vare MAT’s patenterade magnetteknik kan man låsa upp och starta sin elcykel genom att bara lägga mobilen på magnethållaren. Tester i olika miljöer som låga och höga temperaturer och kraftiga skakningar under extrem cykling klarar MAT med bravur och gör sig därför även lämplig för Mountainbike elcyklister och andra lite mer extrema cykelsporter.

Sitael’s MAT kan även användas utan en smartphone genom en form av fjärrkontroll på handtaget som man kan styra en hel del funktioner med. Med ett uppkopplat bakhjulslås har man ett mycket säkert cykelskydd som man snabbt låser upp med en lätt swipning.

Var kan man få tag i en MAT?

Än så länge kan man inte köpa en MAT, men på Sitael’s MAT hemsida kan man prenumera på deras nyhetsbrev och få mer information om försäljningsstart och lite annat. Sitael satsar på så kallad crowdfunding och väldigt snart kan man börja beställa på Indiegogo och är man tidig får man 15% rabatt.

En annan spännande nyhet med MAT är att flera elcykel och elsystemstillverkare börjat implementera systemet i deras motorer och kontrollenheter. Bl.a. har Bafang, Brose och BMZ driving systems med flera meddelat att dom kommer integrera funktioner för MAT i deras system i framtiden.