stålhästen elcykel e-hybrid damelcykel

Med en Stålhästen elcykel får du effektiv assistans när du behöver det. Du trampar, bromsar och växlar precis som på en vanlig cykel, men slå av assistansen en stund så får du se vilken skillnad den gör!

När du cyklar elcykel får du precis samma känsla som med en vanlig cykel – förutom att du slipper anstränga dig så mycket. Med en Stålhästen elcykel går det fortare att ta sig fram och det är väldigt lätt att vänja sig vid att få extra hjälp på traven. Och visst är det en trevlig vana som fler borde satsa på – tänk bara att kunna elcykla även långa sträckor helt utan ansträngning?

Stålhästens cyklar tillverkas sedan 2010 med målsättningen att skapa en klassisk, stilig, hållbar och prisvärd cykel som alla kan ha råd med. Sedan dess har fler modeller tillkommit och inte minst den mycket populära elcykeln. Samtliga elcyklar och vanliga cyklar är designade i Sverige men tillverkade i Taiwan – vilket möjliggör låga priser.

Stålhästen är ett relativt nytt märke men har redan lokal försäljning i 4 länder och kunder i över 20 länder. För att hålla kostnaderna nere har företaget kapat alla mellanhänder. Dessutom överlåts det på dig som kund att skruva fast de sista detaljerna (exempelvis sadel, framhjul och pedaler), vilket minimerar både dina och företagets fraktkostnader.

Beroende på modell är ramen tillverkad i aluminium eller stål. När du beställer din nya elcykel via Stålhästen.se levereras den via Bring och frakten kostar ca 99 kronor inom Sverige. Du kan betala via Klarna och kan välja på kort, banköverföring, faktura eller delbetalning. Vill du se Stålhästens elcykel i verkligheten innan du beställer kan du besöka någon av de egna butikerna alternativt Stålhästens Showroom i Göteborg.

Vi har kikat på årets Stålhästen elcykel modeller:

Stålhästen Prima Elcykel Svart

Stilig damelcykel som påminner om en gammal damcykel i modellen. Lågt insteg och upprätt sittställning ger komfort och trygghet för både dam och herr. Denna elcykel är utrustad med ett rejält batteri och en stark och tyst motor vilket garanterar att du får tillräcklig assistans i alla lägen. En tydlig och regnsäker färgdisplay ger dig all information du behöver under färd och 3 integrerade växlar gör det möjligt att accelerera snabbt och enkelt.

Vanligtvis måste man köpa till tillbehör, men här ingår korg i rostfritt stål, ramlås, belysning och pakethållare baktill. Batteriet sitter smidigt undanstuvat under pakethållaren så att du kan frakta last obehindrat. Förutom hydraulisk skivbroms fram har denna elcykel även fotbroms bak, vilket gör det lätt att bromsa och stanna säkert. Framtill sitter en diskret utformad framhjulsmotor på 250 watt.

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Framhjulsmotor

Elcykelmotor   Motor 250 W – Aikema

Batteri              36 V 11 Ah – Phylion / Samsung celler

Laddningstid     4-6 h

Räckvidd           5–7 mil

Display              Stor LCD skärm

Bromstyp           Fotbroms / Handbroms

Broms                Fotbroms bak  / Handbroms fram

Dämpning          Odämpad

Växlar                3 vxl – Shimano® Nexus®

>> Läs mer om Stålhästen Prima Elcykel Svart här <<

 

Stålhästen elcykel E-Hybrid

Detta är den senaste innovationen från Stålhästen – en praktisk e-Hybrid som är designad särskilt för dig som vill ta dig fram snabbt. Har du tänkt elcykelpendla till jobbet eller köra långa sträckor är detta det självklara valet. Med bakhjulsdrift och mittplacerat batteri får du effektiv assistans samtidigt som du bibehåller känslan av att sitta på en vanlig cykel. Här sitter du nämligen bekvämt framåtlutad.

Eftersom motorn skjuter på istället för att dra håller kedja och kassett längre. Elcykeln är utrustad med både fram- och bakbroms vilket gör att du också stanna snabbt och säkert när du behöver. Här sitter displayen integrerad i styrstammen vilket ger dig full kontroll och ökar säkerheten. Elcykeln har hela 9 växlar och tack vare detta kan du alltid hitta rätt assistansnivå för bekväm körning.

Stålhästen E-Hybrid finns som både dammodell och herrmodell. Konstruktionen är stabil sköter du denna elcykel kan den vara din trotjänare i många år framöver. Värt att notera är att dammodellen har relativt högt insteg. Önskar du en elcykel med lägre insteg kan du istället kika på de båda modellerna ovan. Batteriet är lätt att ta loss och detta är extra praktiskt om du vill ladda elcykeln på jobbet.

Stålhästen elcykel e-hybrid

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Bakhjulsmotor

Elcykelmotor   Motor 250 W – Aikema

Batteri              11 AH battericeller från Samsung

Laddningstid     4–6 h

Räckvidd           5–7 mil

Display              King Meter – integrerad i styre

Bromstyp            Hydraulisk Skivbroms

Broms                Tektro Hydraliska skivbromsar

Dämpning          Odämpad

Växlar                Shimano Deore 9-spd®

>> Läs mer om Stålhästen E-Hybrid här <<

 

Stålhästen elcykel Cream

Som namnet antyder är denna elcykel lackad i en läcker cream-färg med kontrasterande detaljer i brun läderton. Däcken är bruna ballongdäck vilket ger en störtskön retrokänsla med modern finess. Sadeln har synliga fjädrar och denna elcykel andas tidlös elegans. Med hela 7 växlar får du utmärkt komfort och körglädje. Även denna elcykel har en 250 W framhjulsmotor som är stark och pålitlig.

Det kraftfulla batteriet (som har upp till 70 km räckvidd) är integrerat i ramens mittstolpe och tack vare detta får du bättre viktfördelning och renare design. Helhetsintrycket är så slimmat att det är svårt att se att detta ens är en elcykel! Men missta dig inte – en åktur kommer att dra till sig många avundssjuka blickar. Detta är elcykeln för dig som gillar påkostade detaljer – som sadel i äkta läder och handtag i matchande konstskinn.

Stålhästen elcykel cream

Teknisk information:

Hastighet         25km/h

Motortyp         Framhjulsmotor

Elcykelmotor   Motor 250 W – Aikema

Batteri              36 V 10,4 Ah / Samsung celler

Laddningstid     4–6 h

Räckvidd           5–7 mil

Display              Stor LCD skärm

Bromstyp           Fotbroms / Hydraulisk Skivbroms Tektro

Broms                Fotbroms bak / Hydraulisk Skivbroms fram

Dämpning          Odämpad

Växlar                7 vxl – Shimano® Nexus®

>> Läs mer om Stålhästen elcykel Cream här <<