Test Bafang BBSHD

Bafang BBSHD eller BBS03 som motorn också kallas är storebrorsan i BBS-serien. Den har fått många goda omdömen och därför känns det lägligt att äntligen testa detta kit och se om det stämmer.

Test Bafang BBSHD/BBS03

BBSHD är ett riktigt kraftpaket på 1000 watt med ett vridmoment på 160 Nm. Motorn är främst utvecklad för mountainbikes och fatbikes men funkar bra till hybridcyklar också. Det gäller att veta storlek på cykelns vevlagerfäste för BBSHD finns i 68mm, 100 mm och 120 mm beroende på cykeltyp.

För mitt bygge använde jag Superior XP 909, köpt på rea hos cykelkraft för 8000 kr. Det är en trevlig och smidig mountainbike med 29 tums hjul och dämpad framgaffel. Dämpningen och de breda däcken ger en mjuk och bekväm cykling både över trottoarkanter och off-road. Jag bytte också ut sadelstolpen mot en dämpad variant vilket ökade komforten ytterligare.

Bafang BBSHD kit

Beställning

Jag beställde Bafang BBSHD från Kitplus+ på Aliexpress för 6800 kr med gratis frakt och utan tull. Paketet anlände till ett DHL ombud efter exakt 14 dagar, vilket är ganska snabbt med tanke på att det skickades från Kina. Man kan köpa BBSHD i Sverige men det blir dyrare.

Batteriet på 48v 11ah har jag köpt sen tidigare och använder det till två olika elcyklar. Jag köpte en extra batterihållare för att snabbt och smidigt kunna byta mellan elcyklarna. Att använda samma batteri till flera elcyklar är ett litet spartips.

Installation

Man behöver cykelverktyg för att få ur vevlagret och lossa pedalarmarna innan man kan börja installationen. För att montera själva motorn och dra kablar så behöver man ett vevlagerverktyg, en haknyckel (eller bafangverktyget), stjärnmejsel och insexnycklar. Det finns bra guider på Youtube eller så kan man kolla in guiden hur man bygger en elcykel här.

Bafang BBSHD Installation

Det här ingick i elcykel kittet:

  1. 48V1000W Bafang Motor
  2. DP-C18 Display
  3. Kedjekrans
  4. Pedalarmar
  5. Fartsensor och magnet
  6. Två bromshandtag med inbyggd sensor
  7. Kablar
  8. Skruvar mm

Om du har en mountainbike med så kallat press fit vevlager, så behöver man ha en adapter för att motorn skall passa. Jag kunde tillverka en adapter på jobbet, men har du inte tillgång till eller känner någon som kan tillverka en adapter, så finns det att köpa hos fasterbikes.eu

Bromshandtagen som ingår i kittet fungerar inte till hydrauliska bromsar, så man får antingen köpa hydrauliskt bromshandtag-set till Bafang eller bromssensorer med magnet som man limmar fast på befintligt bromshandtag.

Kedjekransen som medföljer har 46 tänder (46T) och behöver man en annan storlek så kan det vara en bra idé att köpa en chainring spider adapter. Med en sådan adapter kan man fritt välja vilken kedjerings storlek man vill ha och snabbt byta om kuggarna blir slitna osv.

Hur bra är Bafang BBSHD?

Motorn är väldigt tyst och reagerar snabbt när man trampar iväg, vilket är bra när man står vid ett övergångsställe eller liknande och behöver komma iväg direkt. Har man elcyklat med en BBS02 motor så kommer man känna skillnad för Bafang BBSHD är verkligen ett kraftpaket.

BBSHD kompromissar inte utan fungerar bra på i princip alla underlag. På skogsstigar och grusvägar märker man knappt någon skillnad mot asfalt. Motorn ger en jämn och anpassad assistans, beroende på underlag och utan att det känns att motorn får jobba hårdare.

Motorn är större och väger lite mer än BBS02 och det kan vara bra att investera i ett större batteri om man tänkt att elcykla mycket off-road. Det batteri jag har är i minsta laget och ett batteri på minst 48v 14ah är att föredra. På det stora hela så är BBSHD trots allt det bästa mittmotor kit på marknaden just nu.

Behöver man verkligen 1000 watt?

I verklig tuff terräng, i sand eller djupsnö så skadar det inte med mycket kraft. Men har man tänkt att bara elcykelpendla på asfalt så räcker 500 watt eller 750 watt väldigt långt. BBSHD är inte gjord direkt för vardaglig elcykelpendling utan för off-road och tuffare underlag.

Man kan gott säga att en elcykel på 1000 watt inte är något som främst riktar sig till personer som bara vill ta sig från A till B. Det är mer personer med intresse för att bygga något själv och elcykla off-road som ett sådant kit är intressant för.

Välja mellan BBS02 och BBSHD?

BBS02 är ett kit som förmodligen räcker alldeles utmärkt för de flesta, både när det gäller pris och motorkraft. Det är mindre och passar perfekt för elcykelpendling och turer till affären och sånt. Men känner man att man ändå behöver det där lilla extra så kanske inte BBS02 räcker till.

BBSHD funkar såklart att elcykelpendla med och personligen så tycker jag att man inte behöver mer motorkraft till en elcykel. Jag har inte gjort något riktigt hastighetstest men kommer lätt upp i 50 km/h på raksträckor. Det är inte hastigheten som egentligen är grejen med BBSHD, utan kvickheten och smidigheten som man tar sig uppför branta backar och skogsstigar mm.

Vilken cykel skall man välja för elcykel konvertering?

Välj inte en cykel bara för att den är billig utan se till att den är bekväm och passar dig bra. Till BBSHD är det smart att välja en mountainbike för det ger bäst förutsättningar för att kunna elcykla överallt. Dämpad framgaffel och hydrauliska eller mekaniska skivbromsar är också bra att ha i åtanke.

Fördelen med mekaniska skivbromsar är att man inte behöver köpa något extra, utan bromshandtagen som medföljer funkar perfekt. Är cykeln utrustad med hydrauliska bromsar så kolla så att hydraulslangarna inte är integrerade i ramen om du tänkt köpa bromshandtag med inbyggd sensor, för det blir väldigt bökigt att byta bromsar då. Det är enklast med sensor och magnet på befintliga bromsar.

Bafang BBSHD vs 1000 watt hubmotor

Funderar man på att välja en hubmotor på 1000 watt, så var uppmärksam på att ekrarna på bakhjulet lätt kan bli slappa och kan böja sig vid tuffare påfrestningar. Ljudnivån på en hubmotor är också högre och hjulet kan spinna loss om man inte momentarmar monterade. BBSHD driver bara kedjan, är tyst och har kraftigare vridmoment. Lätt val enligt mig.

Prisbild

Bafang BBSHD är inget billigt konverteringskit utan man får räkna med runt 10 000 kr för allt inklusive batteri. Med en hyffsad cykel så landar priset på ca 16 – 18 000 kr totalt. Det är ändå lite billigare än en ny elcykel med Bosch mittmotor.