Elcykel-marknaden fortsätter att mogna och öka för varje år och det gör att elcykeltillverkare går mot mer komplicerade och strömlinjeformade modeller, för att mer likna traditionella cyklar. Nya kreativa lösningar som att dölja elmotorn och integrera batteriet i ramen och minska vikt gör att fler och fler får upp ögonen för elcyklar.

Riese och Mullers The Roadster elcykel

När ”The Roadster” designades använde Riese och Müller vad de kallar ”e-sthetics” (elcykel estetik på svenska) för att förbättra cykelns utseende och prestanda. Det resulterade i en elcykel med lätt vikt och sportigt utseende. På håll kan ”The Roadster” likna en vanlig cykel, men trots att batteriet är stilrent och relativt litet så är det inte svårt att se att ”The Roadster” är en sportig elcykel.

Roadster finns i fyra versioner – Roadster City, Urban, Touring modellen och Touring HS. Skillnaden mellan de fyra är att standardmodellerna av ”The Roadster” använder en Bosch Active Line Plus motor som ger pedalassistanshastigheter upp till 25 km/h, medan Touring HS-modellen använder Bosch Performance Speed motorn, som kan ge hastigheter upp till 45 km/h.

Premium cykelkomponenter och elcykeldelar

Roadster City har Shimano Nexus 8-speed nav växel, ett batteri på 36 V, 11 Ah/400Wh, Bosch Active Plus motor och en Bosch Intuvia Display. Roadster Urban har Shimano Alfine Di2, 11-speed nav växel, ett batteri på 36 V, 13,4 Ah/500Wh och samma motor och display som City modellen.

Roadster Touring har Shimano Deore,10-speed kedjeväxel, ett batteri på 36 V, 11 Ah/400Wh, Bosch Active Plus motor och en Bosch Intuvia Display. Roadster Touring HS har samma specs som Touring modellen men har en Bosch Performance Speed motor och ett batteri på 36 V, 13,4 Ah/500Wh.

Elcyklar av högsta kvalitet

En Roadster elcykel går på mellan 31 – 39000 kr men med 25% i bidrag för att köpa en elcykel sjunker priset till en nivå där många andra mer vanliga elcyklar befinner sig, så en Roadster elcykel är inte en dålig affär i den prisklassen.