Trek är en välkänd cykeltillverkare och deras elcyklar håller hög kvalitet. En riktig värstingelcykel är Trek’s Super Commuter+ 8 2018 års modell. Med de bästa komponenterna och snygg design så är Trek’s elcykel ett stort ha begär men med en saftig prislapp.

Trek elcykel 2018

Trek Super Commuter är utrustad med ett Bosch 500wh batteri för längsta möjliga batteritid och en Performance Line CX motor med ett 75Nm vridmoment vilket ger bra kraft på ojämna, backiga och kuperade underlag. Det finns inga direkta uppgifter för hur långt man kommer på en laddning men med ett av Bosch bästa batterier bör man komma 60-80km på en laddning eller ännu mer om man cyklar på plana vägar.

Det finns två olika versioner av Super Commuter. Den lite billigare modellen kommer med Shimano XT kedjeväxlar med en 11-42T kassett för ett extra stort växelförhållande. Den dyraste modellen har integrerade navväxlar från Nuvinci vilket ger minder slitage på kedjan och nästan underhållsfria växlar. Om det är värt ca 2000 kr mer är dock svårt att avgöra men lättare underhåll är knappast någon nackdel.

Är Trek Super Commuter en bra pendlarelcykel?

Namnet Super Commuter innebär ju att den är avsedd för pendlare men med en vikt på 23,6 kg så är den ganska tung och inte en elcykel för kanske vem som helst utan främst för aktiva män och kvinnor. Det är dock ett väldigt gediget bygge med topp komponenter från Trek’s partner Bontrager och Shimano. Motorn har ett hölje i aluminium som skyddar mot stenar och andra föremål som kan träffa motorn och bra hydraulskivbromsar ger ett bra grepp när det gäller.

En Trek’s Super Commuter+ 8 går lös på ca 45 000 kr och även med en 25 % elcykelpremie så blir priset 35 000 kr, vilket är ganska högt för en elcykel. Till Trek’s försvar så är elcykeln väldigt robust och med batteriet integrerat i ramen så ger det ett stilrent och modernt utseende.

Alternativ till Trek’s Super Commuter

Trek har ett stort utbud av elcyklar med en varierande prisbild. Ett bra alternativ för att elcykelpendla är Trek Verve+. Verve+ är en elcykelhybrid utrustad med en Bosch Active Line motor och ett 400wh batteri. Priset ligger på ca 23 000 kr men med 25 % premie så blir priset mycket överkomligt. En elcykel är ganska stöldbegärlig så det är alltid bra med ett kraftigt lås och att alltid ta med sig batteriet när man parkerar sin elcykel.